Thursday, December 30, 2010






salam wahai sahabat sekalian..

harap kalian dalam keadaan sihat sentiasa..

di kala aku mengepos entry kali ini..

secara jujurnya..

susah betul aku nak ungkap kan apa yang aku rasa..

sejak kebelakangan ni..aku selalu je rasa tak sedap hati..


tapi feeling ni memang selalu datang la bila nak balik perlis..

hehe tu tak dapat dinafikan lah..cuma kali ni macam pelik ar sikit..hmm tah lah..

jadi aku pon bermuhasabah diri buat seketika..

mungkin aku rasa amalan aku tak cukup..
bukan mungkin tapi memang!!

ya aku akui..dari segi gerak hati..mimpi..

ALLAH swt nak bagi petunjuk pada aku..

hai tak sedar lagi ke wahai humairah..


ya ALLAH itu dekat..

dia maha mengetahui apa saja yang kita lakukan kat dunia ni..

aku akui telah banyak kesilapan yang aku lakukan kat dunia..

manusia mana yang tak melakukan kesilapan at dunia ni.

kita lemah..


aku ada membaca entry di blog sahabat aku ni..

entry dia pasal..seberapa banyak kau mencintai allah..

bila aku membaca blog tu..aku terdiam weyh..

menitis airmata jugak lah..

memikirkan betapa jauhnya kita dengan allah..padahal allah itu dekat..

kalau difikirkan berapa bnyak masa dah kita rugi..


sedangkan apa yang wajib kita lakukan itu cuma makn masa beberapa minit je..

tak susah pon..
renung2 kan lah wahai sahabat..
nasihat ni tok diri sendri jugak..
insaf...
















Saturday, December 18, 2010

member kawan friends sahabat pangyaw




salam wahai sahabatku sekalian..minta maaf aku jarang2 nak mengepos entry di blog
aku ni..hee tah lah setiap kali bukak je..idea terus hilang
sengalkan..time ni lah kenyataannya..okey2
arini aku nak berceritakan tentang sahabat..
atau dalam bahasa mudahnya member..kawan atau apa2 jelah yang sewaktu dengannya
dalam hidup ini macam-macam orang yang aku berkawan..
kawan yang baik dan kawan yang disebaliknya..
susah betol nak menilai mana satu sahabat sejati dan mana satu sahabat yang bikin mati..hehe
paham kan???
tapi bagi aku ..aku tak pernah aku rasa kehilangan seorang kawan
sebab aku tahu kawan itu ada di mana2..
ni bukan cakap takbur tapi kenyataan kan..
cumanya kawan tu bukan hilang la dia cuma lesap je buat seketika..haha sama je maksudnya tu..
contohnya macam kawan2 sekolah dulu..
berjanji bagai nak rak..macam2 planning..last2 dah habis sekolah
habuk pon tak da..hee masing2 bawa haluan masing2..
tapi bukan lah semua..segelintir saja...
untuk aku bersyukur lah sebabnya kawan2 sekolah menengah aku ni..
rajin wat reunion..walaupun jarang contact..
tapi sesekali wat temujanji semua..comfirm ramai yang join..
sebab kami tahu..yang kami merindui dan menyayangi antara satu sama lain..haha
ayat poyo kan..tapi betul lah..tak tipu punya..

sahabat di universiti..terbaik..haha di sini lah aku kenal erti kawan yang sebenar..
dimana kita boleh tahu macam mana kasihnya seorang sahabat kepada sahabat..
sebabnya kita duduk dengan dorang sekali..haa kalau dulu time sekolah
kita tak duduk dengan dorang..kadang kita pon tak tahu dorang tu macam ne..
tapi sahabat di universiti..adalah lebih tulus..lebih transparent..lebih best ar aku rasa.
yang aku cakap ni adalah
sahabat yang paling dekat dengan kita adalah roomate kita..hee
dekat sini ar kita boleh tahu perangai masing2..
aku sayang roomate aku..sebab dorang ar banyak tolong aku..tegur kesalahan aku semua..dan mengajar aku macam2.especially
ilmu agama..aku ingat ag time aku sakit kene dengue fever..
dorang ar susah payah jaga aku..huhu
beli spray nyamuk tin besar semata2 prevent nyamuk datang bilik kitorang.
ahahah kelakar tol..arrghhh rindunya saat itu..
yang part tegur menegur tu..sumpah aku memang tak amek hati langsung..
tapi tak tahulah orang lainkan..
bagi aku dorang menegur tu tok kebaikan kita..
aku rasa dorang buat macam tu sebab dorang sayang aku..
hehe ye kan??sayang kan??
hahahah
tak kesah ar sayang ke tak tapikan lagi baik dorang tegur dari orang lain
atau orang luar tegurkan..paham kan??
sebabnya tak da ar malu sangat...
nanti kelam kabut nak betul kan kesalahan sendiri..kan susah tu..
hmm tak kisah lah sahabat aku tu macam mana pon..
aku tetap sayang dorang..
setiap tempat yang kita jatuh ada saja
kawan kita nak sambut kita..
kawan biarlah ramai..berjuta pon takpe..
tapi berpada-pada lah..
yang mana baik boleh kita ikowt yang mana buruk..
lu ppikir ar sendiri..dah besar kan..otak pon dah berkembang..pemikiran pon ah matang..
pandai2 ar ek..
sayang kamu sangat wahai sahabat2 sekalian..
semoga ALLAH SWT melindungi kalian..
amin

Friday, December 17, 2010

CERiteRA si ANNUAL CAMP







salam kawan setelah hampir sebulan gak aku tidak mengepos entry di blog ..
rindu juga nak berkongsi cerita dengan korang..
haha okey2 now aku stary story mory okey..
pada first kami tiba dungun agak lewat gak..perjalanan makan masa satu hari tu dari arau ke dungun..
bayangkan la lama gler duk dalam bus yang empuk..
tapi yang lama tu pasal banyak berhenti2..
tak kesah la janji selamat sampai..
hari pertama training sangat seronok..kul 3 pagi sampai..kul o445 dah kena bangun..
sbb 0530 kena berbaris..solat subuh pastu diikuti pt pagi dan sarapan..hahah
time ni ar seronok coz mengenali sahabat handai dari cawangan lain..
mula2 malu gak ye ar kat wisma kalau nak makan kena duduk makan selang seli laki perempuan..
mula2 je malu lama2 lek je..haha time tu gak ar sempat nak main2 mata..cewah..lawak je au..aku tak buat pon..
4hb dis tarikh aku masuk ke medan...
platun aku platun dua...hee platun paling style sekali sebab asyik kena je..
nak bergerak dari pengkalan ke tempat serang hendap berapa kali tah tak jadi..haiii
last sekali serang hendap gagal...hampeh tol..
xkesah ar aku secure je at belakang tido..haha
saat di medan ni lah yang paling indah..baru kita mengerti apa itu sahabat..
saat kami suka duka dalam hutan tu akan aku ingat sampai bila2...
my buddy rain aka puding...
aku sayang kau sangat tapi sayang persahabatan kita terputus..
secara jujurnya aku sedih tapi aku harus wat keputusan untuk jauhkn diri dari kau..
dan itu lebih baik..thanks kerana menjaga aku selamat kita di medan..
aku takkan lupakan semua jasa baik kau..
semoga kau happy selalu..hee
selepas 5 hari dimedan..ke esokkn nya kami pulang ke uitm dungun..semua orang report sick..
semua orang pakai sliper..jalan pon macam, zombi..hahaha
kelakar tol..tapi perit kowt mana tak nya spike boot lembap basah..kaki kecut teruk sampai koyak2..seksa bai..
dan hari berkutnya pulak ada ujian senjata M16..
mula kne buka senjata ngn alat berkerja tu pastu ujian tsm..
aku just buka n pasang balik masa 15 saat je..hampeh ada sorg budak shah alam boleh buat 8 saat tw..siot tol..
yang tsm lak naseb baik senang..heheh lulus..
esok lak ujian kawad..best la mula2..pastu lama2 penat gler..
bengang sakit otak dah cuaca panas..
afta dah abes tu lega gler..hahaha puas...
semua nya di annual indah..aku rindu betul semua nya..termasuk lah stap2 skali..
waa tak sabar nak g annual tahun depan...rindu...

Saturday, November 20, 2010

wanita dan masakan

salam kawan2..entry kali ini aku akan menceritakan tentang
memasak..seperti yang kita semua tahu..tugas utama kaum wanita adalah memasak
tah kenapa tah..ada pendapat sesetengah orang..memasak tu benda yang sesangat
penting senang citer wajib lah dalam pemilihan calon isteri..
mak ai..bagi aku lah kan...kalau kita berpegang ngn benda macam tu..alamat
tak kawin ar anak2 dara ni semua..
sebab masa sekarang ni kebanyakkan mereka tak pandai memasak..
ni bukan main cakap taw..kajian aku lah..
sebab banyak je kengkawan aku tu takpandai masak..
bagi aku memasak tu perlu gak lah kita belajar..
tapi bukan untuk kawin semata-mata..apa salahnya
kita belajar untuk perut kita sendiri..
sekurang2 bila kita masak..kita rasa puas sebabnya..
kalau masakan kita tu menjadi..mesti rasa bangga giler..
camni 'SEDAP GAK AKU MASAK"
hahahha


aku ni bukan nak bangga apa tapi pandai lah sikit dalam bab2 masak ni
sebabnya dari kecik dah di ajar duduk dapur
kena berdikari sendiri,..kalau nak makan semua kena masak sendiri..
pada mulanya aku bengang giler..tapi lelama dah jadi macam
satu hobi..tah lah aku rasa puas kalau memasak ni..
tambah2 lagi saat yang paling best bila kita tengok
orang makan masakan kita..bahagia sangat..
hehe..tapikan aku sebenarnya nak citer pasal..salah ke kalau orang tak pandai masak
aku ingat lagi zati cerita ada pasangan ni..
sebelum dorang kawin si isteri bagi tahu si suami yang dia tak pandai masak..
si suami pon berkata dia tak kesah..
tapi biasalah kan tu sebelum kahwin..lepas kahwin kita tak tahu kan..
mungkin sekadar manis di bibir sajakan..
jawapan si suami tu memang mengotai apa yang di cakap..
boleh di kata sampai dah isteri dia beranak pinak pon
dorang still makan at kedai
betapa cintanya suaminya ke si isteri..
haa sekarang kita boleh lihat..masak tu bukan lah penting sangat..tp keperluan je
maksud aku..terpulanglah kepada diri sendiri..
lagipon memasak tu bukan anugerah tapi kebolehan jer..
semua orang boleh memasak per..
masak air tu di kira memasak gak kan..heheh
tak kesah lah macam ne pon..asalkan kamu bahagia..
k lah salam..btw sorry lah entry kali ni bosan sikit..
sebab aku melalut tah ape2 tah.hahah
ciao..

Thursday, November 18, 2010

PERKATAAN I LOVE YOU

salam kawan2 hari ni aku nak menceritakan tentang I LOVE YOU..
aku tahu setiap insan diluar sana especially wanita..mendambakan perkataan
i love you ni dari seseorang lelaki yang bebetol dorang sayang dan cintakan..
tapi bagi aku waktu sekarang ni..mudah sangat orang cakap I LOVE YOU..
sampaikan susah nak tafsirkan sama ada ikhlas ke tak..
bagi aku buat masa sekarang ni..aku takot..boleh di kira
fobia jugak lah bila seseorang tu meluahkan perasaan dia terhadap aku..
senang cerita dia cakap I LOVE YOU kat aku..hee
aku ni tah lah susah nak cakp...kadang lembut hati sangat..
cepat cair konon..tapi tu dulu..
percaya tak kalau aku cakap bila seseorang tu cakap I LOvE YOU tu
kat kita..macam dia bagi harapan kat kita kan...setuju tak??
aku mengaku..aku rasa macam tu..tapi
disebabkan macam tu lah..aku selalu je di kecewa kan..
so sekarang ni aku perlu berhati-hati dalam mengenali seseorang itu..
mudah sangat mengucapkannya..tu makna tak ikhlas..
hehe tapi bukan semua ar aku rasa..
pape pon tanya diri sendiri..
tepuk dada tanya hati..hahaha =P
aku benci lelaki yang suka mempermainkan perasaan wanita..
kenapa?? dorang ingat kitorang ni tak da perasaan ke..
tulah mudah sangat dapat cinta perempuan..
caranya perkataan I LOVE YOU TU LAH>>
huhu tak suka..sedih..
kepada kawan2..especially lelaki..
jangan terasa hati pasal entry ni..aku bercerita berdasarkan pengalaman aku..
setiap orang ada kisah masing-masing..
tak kesah lah apa pun..
yang penting korang semua kena menilai diri dan pasangan masing-masing
aku sekarang masih tercari-cari MR PERFECT..
tak da ar perfect sangat ..cukup sekadar kena dengan jiwa dan terima aku seadanya
okey lah...
remember my beloved friends..
LOVE is just a word
until you found someone to gave
it a definition..
semoga korang mendapat cinta sejati yang direstu tuhan..
salam

HARI MAKIN BERKurang


salam kawan2 sekalian..
tarikh hari ni dah menunjukkan 18haribulan november 2010..
lagi tiga hari je aku dah nak balik ke perlis..huhu sekali lagi sedih nak meninggalkan
rumah, family dan paling penting dua ekor budak busuk at atas ni..huhu
walaupun dorang ni nakal..dan kadang wat aku sakit kepala, darah tinggi semua..
tapi bila kat perlis rindu sangat nak kacau budak ni..hehe kacau ek bukan buli taw..haha
semakin hari semakin menbesar da budak2 ni..
hai..ni baru je adik..kalau anak sendiri macam mana lah kan..
bestnya la..aku teringin nak ada anak sendiri..paling kurang pon dua orang pun cukup lah..
yang lelaki aku nak namakan dia IKHLAS..hehe kelakar kan..tapi aku suka sangat nama ni..tah
mungkin budak ikhlas ni yang selalu aku jumpa time aku kerja di newsplus dulu
setiap kali dia datang ke kedai mesti dia mintak mak dia
belikan kereta mainan..boleh dikatakan everyday dia datang kat kedai beli kereta..
agaknya kalau ada sepuluh ribu budak macam ikhlas ni..
shopping kereta mainan..aku rasa kaya giler2 dah company newsplus ni taw..
hehe waa rindu nya kat budak tu..aku masih ingat muka dia..
putih kemerahan..rambut ngan mata dia cokelat..waa
chomel sangat..harap sangat anak aku macam tu nanti..heheh
berangan kau ya naz...heheh tapi tak salah kan..
okey kalau anak perempuan..aku nak namakan ARMANI..
ni pulak sebab armani ni..adalah adik kepada ikhlas,,senang cita..haha
hai budak owh budak..kadang korang ni chomel sangat..kadang korang wat aku mental je..
hehe tapi seronok gak melayan budak2 ni..
gaduh ke apa ke takkan pernah habes sampai lah dorang membesar..
nanti dah besar..masing-masing tak heran dah kat aku ni..huhu
tak pelah takkan dorang nak membesar bawah ketiak aku je kan..
(PUJUK HATI SENDIRI)huhu..semoga mereka menjadi anak2 yang baik..
amin..sayang budak2 ni tapi geram..hee =)

Tuesday, November 16, 2010

kerja hari ni

kek yang sodap siot..fav den
ketupat dan lemang..hehe


rendang ayam masakan mak yang terbaik..
salam aidiladha kepada kawan-kawan sekalian..
syukur lah akhirnya tiba gak hari raya haji ni..
hehe masa kat kolej dulu..punya ar takut tak dapat raya
ye ar kan musim banjir kat perlis tu..risau ar tak dapat balik..
tapi alhamdullilah selamat gak aku sampai at rumah ni..walaupun makan
masa lama giler duduk dalam bus..macam nak tercabut bontot aku ni..
huhu..hai aktivit hari raya ni biasa ar...malam raya mesti start memasak..
hehe paling aku suka..mak wat experiment rendang without guna daun kunyit..
coz daun kunyit habis..penat aku tawaf satu keramat ni cari..
salute lah at mak misi berjaya..ni rendang yang paling sedap yang aku penah rasa..
hehehe..seterusnya aktiviti mentong makanan
..mentong tu maksud nya makan berulang..hehehe dah sudah makan..
japgi sambung..dan sambung dan sambung..tu ar
balik rumah ni..memang gemuk ar..tapi bbila balik perlis kurus balik..ye ar
makan tak cukup..tak sesedap masakan mak..
bayangkan..arini saja aku makan..rendang+ketupat..
makan kek..makan bahulu thai..makan ice cream..
huhu mana tak nya..pengaruh ni..huhu setan tol..
banyak gila makan..comfirm badan naik..huuu.
lantak lah aku memang suka makan..so what..hahah
rezeki jangan di tolak..
k la selamat hari raya aidiladha..


Saturday, November 13, 2010

keseorangan lagi


semalam aku berjalan meronda di klcc berseorang lagi..
hai tak tahu lah kenapa..sejak balik dari perlis..
bila berjalan je..dah blur,buntu dan tak da arah tujuan..
pelik kan??aku macam dah tak reti nak berjalan kat kl ni..
bila minta pendapat kawan...dorang akan cakap..duduk rumah jelah babe?
haii panas betul kalau dengar..tapi padan muka aku sapa suruh tanya kan..heheh
bukan tak nak duduk rumah tapi bosan..cukup duduk terperuk di kolej selama berbulan2
tanpa kuar berjalan..sebab nya..aku tahu perlis tak da pape..
memang sesuai untuk jadi tempat untuk belajar..
syukur2..kalau tak asyik la nak berjalan je kalau dah tahu p0rt..
aku tak paham kenapa ada certain orang macam erm..boleh di kata kan
tak boleh nak hidup kan kat arau..tiap2 minggu berulang balik dari perlis ke kuala lumpur..
mak ai..kalau aku tak sanggup ar..duit dah ar ciput je..lagipun dah lama duduk kl..
bagi aku kl dah bosan..tapi makan tak bosan ar..heheh aku suka makan
bagi aku biasa je..aku tak kesah pasal hiburan pon..tu suma duniawi..ahahaa AYAT ABANG EPI time MDS..aku ingat lagi..
perlu ke kita nak berhibur untuk setiap masa kan..hehe apa dah..aku kat perlis..
satu kepala ngan semua roommate aku..kitorang semua jarang nak berjalan2..
kebanyakkan masa duduk dalam bilik..menyembang..study(yang ni wajib ar)
dan TIDO>>TIDO>>TIDO..haa yang hobi kitorang sebenarnya..
hehe aku selalu tengok jiran aku disebelah menyebelah..suka pergi bilik sesama sendiri..
berkunjung-kunjung..memekak sume...apa yang bestnya tah..dorang tu tak pernah ada roomate kekal..tido merata bilik kowt.hai..haha lantak lah ada aku kesah..
kalau kitorang lah orang yang suka berkunjung bilik kitorang..
terutama pelawat setiap kami MIRA NAGA..
hehe dia ni kalau datang bilik..asyik makan ye..tagline dia..weyh ada makanan tak..aku lapar..
hahah
aku tengok badan dia sekeping je tapi kuat makan..hai..heheh lantak lah kitorang tak kesah pon..
dah biasa dengan dia..
lagipun kat bilik makanan kitorang banyak tapi tak makan sangat time terdesak je baru rasa nak makan..
pape pon aku rindu duduk kat kolej..aku rindu bilik aku..aku rindu meja study aku..
aku rindu almari baju..aku rindu katil aku yang empuk tu..
argghhh aku rindu semuanya..kenapa lah kan..kan best kalau duduk kat situ selama tiga tahun..
waa next sem aku duduk kat mayang..hurm tah lah macam mana rupanya nanti bila duduk situ..
redha je ar..

Friday, November 12, 2010

rumah jalan rumah


salam sayang kepada sahabat2 ku..yang membaca entry ini..harap kamu semua sihat selalu
sudah dua hari aku di rumah..walaupun bosan tapi aku rasa senang hati je..
kenapa ye??perasaan ni tak sama langsung kalau duduk kat kolej..padahal rutin sama saja..
ahh mungkin suasana tu berbeza sikit kowt..kat rumah ni..dihiasi suara adik2 aku..memekak je selalu..heheh
nah..tak pelah..kadang bila di perlis..rindu betul nak dengar suara diaorang ni..
walaupun agak mental gak kalau dengar budak-budak ni dok menjerit...
buat pengetahuan semua adik saya ni suka sangat menyanyi taw..
umur baru je empat tahu..dah pandai menyanyi lagu-lagu cinta..hehehe
chomel betul kalau dengar suara dia...
hehe rutin di rumah biasalah...tak kan pernah berubah..
jangan mimpi lah kalau nak rehat panjang..
tapi tak kesah la...kerja rumah tu ibarat exercise masa sendiri..
hehe terbaikkan...pagi je bangun mandikan budak2 busuk ni..masakan untuk dorang..
mesin baju..sidai kain dan macam2...
biasalah kalau perempuan..rutin macam ni tak pernah abes..sampai bila..
aku enjoy kowt buat benda2 ni semua..
semalam aku pula aku keluar..pegi tempat kerja mak..di wangsa maju...
alang2 datang tujuannya nak pergi bank je..
pastu kebetulan wangsa walk sebelah tempat kerja mak..
so aku pergi merayau2 di sana sorang..sebab kena tunggu sampai mak balik kerja..
bila sampai wangsa walk aku jd blur gler..tak tahu nak watpe..
nak tengok wayang..aku tak tahu ada cerita ape yang terbaru..sebabnya kat arau mana
ada panggung..television pon aku tak tengok..surat khabar lagi lah tak sempat nak baca..
last sekali aku amek keputusan untuk..berkaraoke sorang..hehe
puas jugak la melalak sorang2..tapi sound system je teruk..tak kesah janji aku happy..
sedih tol kawan2 ni.semua nya wat hal sendiri..dunia2..
tak pelah..aku tak kesa.k la jumpa lagi di entry yang akan datang kalau aku rajin la ye..heheh
salam

Wednesday, November 3, 2010

MENTAL AKU MENTAL SEKaRANG

hampir 3 hari hujan kat perlis ni tak berhenti..

kesejukan jangan cakap ar...melampau..dah macam kat australia..

huhu tak suka..sia-sia aku basuh basuh guna mesin..

burn duit aku..hampeh..

banjir sudah melanda sekitar kangar...

aku nak balik..huhu seminggu je lagi...

sabar2..lagi dua paper lagi nak berjuang...

tapi boleh ke ni semua kembali pulih time aku nak balik...

aku tak nak dok sini..huiii tolong ler...

nak tahu ape yang lagi seronok x..

pertama bekalan air kat uitm ni dah terputus..org semua berebut air...

kedua semuua mesin atm rosak..mcm haram toll...

ketiga bekalan makanan dah habis..

keempat aku terpikir macam ne aku nak balik kl minggu depan...
sempat ke air2 ni kering...

kelima celaka haram sejadah...mental2...

keenam.. the end..

dah ar menyampah nak cite

Thursday, October 14, 2010

cinta



banyak orang kata cinta itu indah..cinta tu bahagia..cinta itu segalanya..
tapi aku masih tercari2..aku itu cinta yang sebenarnya..
aku masih ingat waktu pertama kali aku bercinta or jatuh cinta..whatever..heheh
time tu di tingkatan 3 kalau tak silap..aku mula mengenali si dia yang bernama KA..
seronok dan rasa lawak kalau ingat..betul lah kata orang first love memang indah..
bayangkan lah..aku dulu time sekolah mana ada duit sangat..mak bapak bukan lah senang sangat
jadi bila time anniversary atau hari jadi tak mampu aku nak belikan si dia hadiah..
aku hanya beri sebuah lukisan di hiasi dengan puisi yang dicilok dr buku kat library..heheh
tak pelah janji aku ikhlas..puas gak lah melukis dengan sepenuh hati..semata2 untuk si dia..
hai alangkah indah nya kalau dia masih milikku..
haissh dah2..dan tu jugak lah forst time dapat hadiah dari lelaki..
aku dapat teddy bear dan cincin..teddy tu sampai sekarang aku peram tak basuh..hehehe
terbaikkan..sayang sangat nak basuh...
haii(mood mengeluh) bila lagi nak dapat rasa perasaan begini..
andai dapat ku undurkan masa..mahu saja aku perbetulkan segalanya..
sedih bila ingat si dia meninggalkan aku begitu saja dengan alasan mahu sambung belajar..
tak pelah tak da jodoh..redha jelah..
sekarang ni lain pulak cerita nya..susah betul nak dapat yang setia.
asyik saja dipermainkan..
letih berjuang dalam bercinta ni...tapi kalau tak da sunyi sangat..kenapa ye??
tah aku tanya kawan2 jugak..tapi dorang cakap sebab dah terbiasa kowt...jawapan standard lah..
bila dah jumpa..banyak sangat..semua aku nak..sampai kan tak tahu nak pilih..
yang mana cinta yang terbaik..tapi akhirnya semua aku tak dapat..
padan muka aku kan...haii..naz2...sabar lah...
yang di kejar tak dapat..yang di depan..di biarkan..mengapa...
biarlah..

Wednesday, October 13, 2010


PERASAAN KU

salam kepada sahabat2 ku yang mengenali diriku ini..

harap korang dalam keadaan baik..

hari ni aku ada quiz account..hee topic bank reconciliation..

tajuk yang paling aku tak suka dari sekolah lagi..

walaupun aku tahu tajuk tu ar senang nak score..tapi dah tak suka..tak suka ar ekk..

heheh keesokkan harinya pualak..ada quiz math dan juga test account...

seronoknya...ar kan..aku tak belajar satu apa pun..

sok tawakal je ar nak jawab...kalau aku tak tahu..alamat tnya orang belakang

or orang tepi...heheheh

mental2 dengan kehidupan at sini...

tapi sabar naz...tak lama lagi nak final pastu cuti sem tapi kejap je kowt..

lebih kurang seminggu je aku cuti berbeza orang lain...

dapat cuti lama...TU AR NAZ NAK JADI ASHKO SANGAT...amek ko...

berkorban ar demi tanah air ko...hahahah

tak kesah ar...aku akan ke dungun nanti...

ada training..cw...wah tak leh nak bayang...apa bakal aku lalui..

baik or macam celaka gampang sume...heheh

loreng tak dapat ag...

agak kelakar ar..kalau bawak M-16 pakai track suit n t-shirt lengan panjang serba hitam..

macam askar taliban..buruk sial..

tapi apekan daya..naseb badan ar...

hidup sekarang makin mencabar...

semua atas diri sendiri...tak kesah ar macam ne pon..life must go on...

final nak dekat ni...tapi nape ar aku makin malas...

sila belajar naz..

pastu dua tiga hari ni tiba2 rasa rindu pulak kat kawan2 kat sekolah dulu..

apa ar khabar korang ek..sorang pon tak contact..huhu sedih bai..

rindu kowt..tak per ada rezeki jumpa ar kita okey..

main bowling ke g karaoke ke...hee

to 5T accont freak 2009..i miss you all so much...

aku tak pernah lupa kat korang..sentiasa ingat...

harap korang pon sama ar mcm aku..walaupun haluan kita dah berbeza...

tahun ni aku sedih sangat..raya aku tak semeriah tahun sebelum2 ni..

tak da rombongan yang mcm yang selalu kita buat...aku harap beraya di kL je..

ada ar bejalan raya..tapi best dol..rindu saat2 dulu..

andai dapat ku undur kan masa..kan best..huhuhu...

rindu nak jumpa korang weyh...sangat!!!!...

korang jangan ar lupa kat aku taw...

pepahal contact..number sama kowt...hahah

hurm nak cakap pe ag erkk..

arggghhh xtahu ar..

k ar chaow dulu..salam

Sunday, October 10, 2010

lama aku tidak mengepos entry di blog yang tercinta ni..

hehe bukan lupa tetapi banyak benda yang harus aku buat..

lagisatu malas pun ye gak..

tak ada idea aku nak bercerita pasal apa...

seteleh hampir ke penghujung semester satu aku di perlis ini.

banyak benda yang telah aku pelajari dan lalui beb..

dari benda yang paling sedih..hiba..takot kepada benda yang paling bahagia..gembira..dan macam2 lah..

dan untuk makluman korang..buat pertama kalinya aku di masukkan ke hospital..

di sebabkan di perlis ni..

aku KENA DENGGI KOWT..

insaf kejap..takot mati dan macam3 lah perasaan..

hehe alhamdullilah sekarang aku dah sehat..

tapi lain lak sakitnya..

haha pape jelah naz...

pasal study lak..overall okey lah..

ada jugak yang susah..

aku tengah cuba sedaya upaya nak belajar ni..nak perbaiki lagi result aku...

btw aku sangat frust ngn quiz account aku..aku fail...36% je..

bodoh tol..nie semua sebab salah baca soalan..saat3 akhir baru aku sedar aku dah buat silap..

haiii...sayang tol..tak pelah belajar dari kesilapan..lain kali jangan wat lagi..huhu

duduk kat sini aku..hadapi masalah mental..hai macam2..

jiwa selalu kacau...nasib baik..ada roommate yang sangat prihatin mendengar dan menolong...

kepada roommate ku yang tercinta iaitu nurul izzati dan syafiqah..

terima kasih sebab menerima aku sebagai kawan korang..

aku tahu aku ni kaki sepah sikit..pastu suka memekak...suka makan banyak dan sebagai..

tapi aku nak korang tahu..yang aku sayang kat korang sangat..

mintak maaf aku tak pandai nak luahkan at korang..nak tunjukkan pun tak reti..

aku hanya mampu berdoa kepada ALLAH saja untuk membalas segala yang telah korang lakukan..

sekali lagi terima kasih..aku harap kita akan berkawan sampai aku mati..dan aku tak akan melupakan korang...

walaupun aku tahu satu hari nanti masing2 akan bawa haluan masing2...

huhu sedih..k la...tak benda aku nak post lagi...MOOD hiba..

salam..I LOVE YOU SO MUCH>>

Tuesday, June 1, 2010

belajar2..

salam..sudah tiba bulan jun..sekarang ni aku boleh buat countdown to uitm..hhehe

tak sabar rasa nak menjejakkan kaki ke sana..

bagaimana rasanya life yang bakal aku hadapi..

semuanya atas diri aku sendiri..tanpa bantuan sesiapa..

pada mulanya mungkin aku agak tak gembira bila dapat dekat sana..

tapi bila pikir balik..mungkin ALLAH dah takdirkan rezeki aku lebih baik di sana

jauh dari kesibukkan kota..jauh dari keserabutan keluarga..

dan boleh hidup aman bahagia..heheh

si dia banyak menyokong aku..aku menjadi semakin kuat dengan kehadirannya..

tapi kadang-kadang susah nak percaya gak..

yela manusia boleh berubah..

tambah2 aku bakal duduk jauh nun dekat-dekat ngn sempadan thailand bai..heheh

tak pelah..andai kata takda jodoh nak wat macam mana..

takda rezeki...ceh syahdu lak aku ni..

hai..pape pon perjalanan hidup masih jauh lagi...

macam-macam yang bakal aku hadapi...

apa yang penting aku mesti kena penuhi impian aku..mesti mau capai..

then baru pikir soal hidup..

itu pon kalau umur aku masih panjang...

wahai kawan-kawan2 ku..doakan lah yang terbaik untuk aku..

aku pon turut mendoakan korang...

semoga kejayaan milik kita bersama...

dah kaya nanti tolong beri sumbangan duit at sekolah..hahahaha

AYAT PN LAW>>




Monday, May 17, 2010

keliru

salam kawan2..

sudah lama tidak mengepos tentang rutin harian ku..

bukan nya apa..tidak ada yang hendak diceritakan..

setiap hari sama saja pon..

tak ada benda yang seronok pon..

haih..dua tiga hari ni..

semangat makin lama makin down..

aku tak tahu ape sebabnya..

tapi naseb ada yang menyokong..

kalau tidak patah semangat terus..

rindu..hurm..aku rindu pada seseorang..

tapi bila kita bercakap..susah nak luahkan..

apetah lagi nak tunjukkan..

macam mana nak espresikan..

haih rindu macam mana nak buatkan..

macam mana nak hilang kan..

memang tak habis2.dan tak kan hilang..

tapi ada satu benda yang aku masih keliru..

sama ada kita sayang atau cinta..

sama ada kita suka atau sayang..

ataupun kita biasa saja..

macam mana nak bezakan...

macam mana nak atasi perasaan tu..

kalau lah kita terpaska buat pilihan..

apa keputusan kita...

haih..aku tak da jawapan..sapa2 tolong..bagi pandangan..




Monday, May 3, 2010

REZEKI

salam..kawan2..setelah sekian lama aku menyepikan diri..hari ni aku akan memberi khabar..mungkin boleh consider as berita gembira gak..

aku dapat tawaran belajar di UITM..kampus ARAU PERLIS..

hurm..agak jauh tu..tapi aku terima je...

kos yang ditawar kan adalah diploma perakaunan..

kos yang aku idam2 kn zaman persekolahan..

harap rezeki yang ALLAH bagi at aku ni..boleh ubah hidup aku ke tahap yang lebih baik..

walaupun sekarang aku agak tak gembira..

sebenarnya..sampai mak pon tegur..

tak pelah..bersusah dahulu bersenang kemudian..

aku akan belajar menerima..

berdoa lah tok aku supaya aku berjaya ok...

kepada kawan2 aku yang lain..semoga berjaya dalam bidang2 masing..

I'LL support in whatever that you do..doakan aku sentiasa mengiringi korang..

failure is better than be a loser..

kalau korang gagal korang masih berguna lagi..masih boleh berjaya..

tapi kalau korang bodoh dan kalah..putus asa..

selamanya korang akan jadi orang yang yang tak berguna..

THINK ABOUT IT PEOPLE..advice ni bukan tok korang saja..tapi untuk aku juga..

biarlah orang nak cakap apa...

orang yang memandang rendah pada kita adalah orang yang akan memberi kejayaan kepada kita..

nak tahu sebabnya...anggap lah dia sebenarnya tengah memcabar kebolehan kita..so sahut lah !!! buktikan yang korang lagi bagus dari dia..

ada pham..so GOODLUCk...amin..





Monday, April 26, 2010

SIMPLE

salam satu malaysia..

apakah khabar anda semua agaknya?

harap sihat-sihat belaka..

aku tidak ada apa yang hendak di khabarkan..

semua hampir sama saja rutin yang aku lakukan di rumah..

pagi jogging...balik kemas rumah..tengok tv..mkn..dan online..

haiii..bosan-bosan..

nak keluar kawan tak ada..duit pon tak ada..

jadi duduk jelah rumah ni..

sekarang aku hidup telah kembali ceria semula..

thanks kepada seorang hamba ALLAH yang sudi menemani aku setiap hari..

tanpanya tak tahu la..mungkin hidup seperti sebelum ni..hambar saja..

sedih dalam kegembiraan dan tak sangka..masih ada yang sudi memberi ruang untuk aku..

masih ada orang yang menghargai aku..masih ada yang ambil berat dan kisah pasal aku..

sampai mati pun aku akan mengingatinya..

walaupun kita tak jangka mungkin benda tu sementara..

tapi tak pelah..sekurang-kurang dia ada bersama kita..

thanks to MR AHZ..

i really LOVE HIM SO MUCH...

THE END

Wednesday, April 21, 2010

KISAH NENEK

hey guys..salam

today aku nak menceritakan tentang sebuah rumah ni...

setiap pagi aku akan pergi jogging dekat-dekat dengan area rumah aku lah gak..

apa yang aku notice rumah ni mesti akan switch on radio dia setiap pagi dengan kuat..

time aku pergi gim pon kalau magrib-magrib pon sama..

aku rasa macam karnival lak..sebab muzik dia..sound system dia gempak dowh

so aku tertanya-tanya lah setiap hari siapalah punya rumah yang tak reti bahasa

buka radio kuat-kuat..

so akhirnya soalan aku terjwab sudah..rumah tu di diami oleh seorang nenek tua..

dalam hati aku berkata"laa nenek ni ker..aku selalu nampak at kedai mamak membebel sorang-sorang"

rupanya nenek tu kurang waras sikit..

so aku tanya sorang makcik sebelah rumahnya...pasal nenek ni..

dia cakap kadang-kadang rasa nak pindah je dari situ..tapi sabar jelah..

nak buat macam ne..

makcik tu cakap nenek ni tak boleh hidup tanpa radio sebab nya dia dulu bekas penyanyi...

lagu-lagu dia selalu keluar dekat radio..

so setiap hari dia tertunggu-tunggu lagu dia keluar lagi dekat radio..

mungkin tu pasal nya dia tak pernah tutup radio tu..

hai kesian nenek ni..

harapan la nak keluar balik lagu-lagu lama..kalau asyik buka channel era.fm je..

tak pelah janji nenek happy yer..













Saturday, April 17, 2010

Thursday, April 8, 2010

hari ini aku sangat sibuk...

kelam kabut di buatnya untuk menguruskan hal-hal..yang spatutnya dibuat dulu lagi bapi di tangguhkan

so macam ni la jadi nya kalau buat di saat2 akhir..

hal-hal hari ini adalah membuat x-ray dada..

membuat photostat sijil..surat beranak buat balik sebab hilang..

dari keramat ke dayabumi..ke maju junction ke chow kit dan akhirnya pulang ke rumah..

penat2..dan jalan jam lak tu..

lemah perut naik moto..yela dok cilok-cilok tu..sampai nak jatuh pon ada

hai..tapi hari ini malang sikit ar..sebab sijil testimonial aku tinggal dekat kedai photostat..huhu

serabut..dah lah benda tu penting giler..

tersangat penting..adoi terpaksa lah aku pergi balik at dayabumi...

kalau dah tak da kena pergi sekolah balik..

susah betol la...kenapa lah aku cuai...

careless..careless..

anyway thanks too bakri adli..sebab tolong antar aku sana sini..

ngan motor kau yang merah menyala tuh..hahah

papepon aku mintak maaf pasal eksiden langgar keta tadi..calar habes motor ko..

naseb ko tak cedera tapi mulut aku yang pecah..huhu pedih sial..tahan2..mental kena kuat..hahah

and

plus kena saman lak motor kau ..adoi seratus hengget duit ko melayang ngn DBKL>>adoi sial doh..

haha

IM SORRRRRYYY...

BTW WAHAI kawan2 SEKALIAN DOAKAN AKU LULUS TEMUDUGA UPNM TU NANTI KAYH..

AMIN..SEMOGA TUHAN MEMBERKATI KALIAN..

owh ya..temuduga tu..dijalan kan di kem terendak melaka..

tah mana tempat tu aku pon tak tahu..

harap tak sesat dan tak lambat bila lapor diri nanti..

risau gak..peluang aku nak dapat tipis..banyak budak rmc yang dapat..semesti nya dorang layak..

sebabnya dah biasa..

tapi ada dua masalah yang aku betul2 risau..

firstly mata..

second...BMI..

because syarat kelayakan berkaca mata is 6/6

but im 6/36..haa malang..

buta aku ni..

bmi lebih lak..

so what im going to do is REDAH JERRRRRRR>>>

good luck everybody..

datang dengan harapan pulang dengan kejayaan...


salam







Tuesday, April 6, 2010

DUIT KENAPA KEJAM

salam kalian yang aku kasihi..

hari ini aku nak bercerita tentang hidup..

hidup aku seperti manusia lain juga...

tinggal lagi berbeza masalah...

entah la..serabut nak berfikir..

masalah aku sekarang bertuhankan wang..berkiblatkan material..

semua nya...PASAL DUIT>>>

aku tak tahu laa..sampai bila nak selesai masalah duit ni..

kerja pon tak da duit...

tak kerja..dah tentu la...tak da langsung...

kadang-kadang

rasa dah give up je...

biar matikan diri..tak payah jadi orang..

semua masalah settle..

tapi aku masih waras..

walaupun aku taw sampai bila-bila pon beban ni tak abes..

apa yang mampu aku buat???

berdoa kepada ALLAH SWT>>

semoga di makbulkan...

btw aku da dapat temuduga UPNM...

tu saja yang mampu aku cakap..

keputusannya berserah..


Sunday, April 4, 2010

luahkan apa saya nk rasa

salam kawan2 sudah lama aku tidak mengemaskini blog ini..

haa bukan nya apa..aku cuma kebuntuan untuk menulis tentang apa..

bila bukak je..idea hilang...entah apa dah jadi aku pon tak tahu laa..

ok dua hari yang lepas mak aku telah di masukkan ke hospital HUKM..

kerana appendix...eh betul ke aku eja ni..

alhamdullilah operation tu selamat..cuma baru2 tu mak lemah la sikit..

dan hari ni mak dah pun keluar wad..

selepas tu kitorang pon pergi la pusing2 sungai besi..

pergi cari at mana UPNM..

tgk2..dah tiga kali pusing keluar masuk..

kem tentera perdana..adoiyai rupanya at dalam..

so nak masuk kena lah..tinggalkan ic dan telefon berkamera..

hmm suasana di UPNM sangat tenang dowh..semangat aku nak masuk sana..tapi boleh ke aku???

layak ke??

berat badan dah la tak menentu..fitness zero!!!! mata aku..

banyak sangat faktor yang menghalang..

aku ni tak yakin pada diri sendiri..

si F tu aku rasa dia pandang rendah at aku..

yela dia tu kn freshie dari sana...so nak berlagak la...

dia je yang kuat..

yela aku sedar weyh aku ni sapa..tak semampu ko..

tapi sekurangnya aku cuba...aku tahu aku ni sapa..

tapi rezeki masing2..mungkin ko tu bonus dari sana..tapi..

belum tentu ko boleh dapat..

semoga ALLAH SWT doa aku..tok berjaya dan lulus..

amin

Thursday, March 4, 2010

RESULT KU RESULT MU

segalanya telah disahkan..pada 11 march 2010..keputusan SPM bakal keluar..

akhirnya..comfirm jugak...naik serabut apabila memikirkannya..

macam-macam tarikh yang jadi bualan mulut orang..

kadang-kadang stress bila dengar..hurm..

hampir setiap hari aku asyik la memikir..

berapa boleh dapat...berapa boleh dapat...boleh ke aku ni..

nak target pon tak tahu macam mana..

ye...memang soalan spm tak susah...aku ulang balik TAK SUSAH...

kecuali paper aCCOUNT LA>>yang membuatkan aku menitiskan air mata..

huhu tak pelah..

sambung balik..sesiapa yang membaca buku dan membuat banyak past years questions..

aku berani gerenti...korang akan tersenyum sampai telinga punya...

hehe soalan yang keluar lebih kurang je pon..sumpah tak tipu..terutama sejarah..

so sesiapa yang nak scOre..paper satu sejarah..banyak-banyak kan buat latihan okey..and..kalau tak mampu..rembat je buku cikgu..dan tahun depan pulang balik ye..heheh


aku tidak la target..semua A..tetapi..setakat 7A sahaja yang aku rasa aku mampu..aku rasa..itu pon kalau di makbulkan ALLAH SWT>>

aku percaya pada rezeki..dan aku dah buat yang terbaik pon..

harap..tuhan makbulkan doa aku..

ye memang aku dapat trial 6A..

tetapi..SPM sangat berbeza...

semua orang akan kata..mengata..dan memperkatakan..tentang result trial aku..

so what???

ada masalah..

SPM bukan cikgu sekolah sendiri yang tanda..so mungkin tiada istilah..simpati dalam permarkahan ujian kita tu..

tambah lagi..gred A+ A_..yang digunakan pada tahun ini..so apa rupa result aku nanti..heheh tak dapat dijangka...
target aku dapat ...



BAHASA MELAYU A/B



BAHASA INGGERIS B(TAK COMFIDENT BOLEH DAPAT A..HEE)



MATEMATIK A



SCIENCE B (SEBAB ADA TERLEPAS BACA)



AGAMA ISLAM A


SEJARAH A


GEOGRAFI A


EKONOMI ASAS A


PRINSIP AKAUN A

(INSYAALLAH KALAU PAPER SATU AKU BOLEH BACKUP PAPER DUA)











Monday, February 22, 2010

GURU KU...PUAN DOT DOT...BACA SENDIRI

this is me and pn zaidah..comel kan aku macam beruk...bwerrkk


salam kawan-kawan hari ni aku nak menceritakan tentang guru...
hehe kebetulan sahaja nak cerita ni sebab semalam aku mimpi PN ZAIDAH...heheh
mimpi kalau yang baik tak pe gak..tapi semalam mimpi cikgu marah aku giler-giler la..huuhu macam dah tak boleh nak pandang muka ni..amin..hee naseb bukan betol...kalau tidak tak boleh bayang kan ler...dah la cikgu ni terkenal dengan ketegasan yang maksima..bila dia masuk kelas je..aku rasa macam kat padang kawad je..
berdiri kena tegak..jangan bengkok-bengkok waktu nak berucap..SELAMAT PAGGIIIIIII CIKKKGGUUUU!!!!! KO GOYANG SIKIT ABISLAH KO...
gOOD LUCK LA>>>ko telan la kata-kata hikmah daripada cikgu..heheh
maklum laa..dia merupakan guru BAHASA MELAYU YANG SANGAT dISANJUNGI>>
tapi cikgu ni..takdalah garang sepanjang masa..kadang-kadang sporting gak..heheh teringat aku masa dia ikut perkhemahan kadet polis di sungai tekali dulu..sama-sama dengan PUAN FAZYANTI...
pada hari ketiga..ada aktiviti larian..jurulatih dengan guru kadet..
emmm sapa-sapa nak join..join ler..boleh sangat..dan kebetulan PN ZAIDAH NGAN PN FAZYANTI ADA...at bawah pondok rehat
then aku pergi la at dorang...
AKU:cikguuuuu!!!
PN FAZ:kenapa kamu ni..
AKU:cikgu tak join larian ker???
PN FAZ:tak malas la saya..
then pn zaidah pon menyampuk dan berkata...
PN ZAIDAH:kenapa kamu tak nak tanya saya??awak ingat saya tak boleh lari ker..hehehe(sambil senyum-senyum)...
AKU:emm sorry cikgu tak da niat pon nak pikir macam tu...saya takut nak tanya je..hehe jangan mara eh cikgu..
PN ZAIDAH:tak pe saya DAH tahu sangat...
hehehe actually memang aku nak tanya tapi tak sampai hati dan tak berani pon..yela PN ZAIDAH KAN ORANGNYE COMEL...PN FAZYANTI LAK ORANG NYA KECIK JE..so paham-paham jelah..kang takut salah cakap kang terasa...
tapi cikgu da sebut sendiri okey la..at least dia boleh di bawa bergurau kan...tak da la serius setiap masa..kalau serius je..macam mana nak enjoy hidup..hehehe..
tapi bila aku pikir balik asal laa...boleh mimpi cikgu erkkk..
so bila ingat-ingat balik...haa mungkin faktornya aku sebelum tido semalam..aku asyik laa. pikir result SPM yang bakal keluar awal MAC nanti...tak tahu laa macam mana..harap-harap membanggakan ar...secara jujurnya..(aku TAK NAK CAKAP BESAR) tapi kenyataan..soalan SPM tak susah mana pon...seriously...tapi ACCOUNT PUNYA KERTAS SUMPAH SUSAH LAA>>>tu aku agak down cikit...ngan SCIENCe yang aku ada terlepas baca sikit..heee menyesal aku..tak pelah...
da lepas pon...TAPI AKU STILL MENYESAL>>SO ADIK-ADIK...belajar la dengan terperinci okey..jangan relax-relax macam akak ni..tak bagusss..heheh
pape pon goodluck kepada korang...
and hope aku dapat keputusan yang membangga kan..YA ALLAH MAKBULKAN LAH DOA HAMBa YA ALLAH>>AMIN..
okey kawan-kawan..salam...

PENGESYOR PENCUCI TELINGA..

salam kawan-kawan..harap shat belaka hendaknya nya..
tujuan aku menulis blog ni adalah untuk meluahkan rasa dan menceritakan apa-apa saja yang aku nak cerita...so sesiapa tak nak dengar tolong tutup telinga dengan mata anda ok..


kepada follower aku..terima kasih banyak2 atas budi baik mengikuti blog aku yang tak seberapa ni..

yela blog aku ini tidak la gempak sangat cuma ada sedikit giler2 dan beberapa perkataan kesat yang mungkin menimbulkan kemarahan orang tapi ape aku kesah ..suka aku la kan blog aku..betol tak??


so kalau tak suka..buat apa kawan2???tolong jangan baca okey...hehe


actually dua tiga hari ni aku ada admire satu singer muda..yang berasal dari indonesia..

nama dia GAMALIEL TAPIHERU DAN ADIKNYA AUDREY..
seriously ...mereka ni sangat berbakat setiap hari aku rasa nak dengar suara merka..
mukanya dah la cute-cute semuanya...
kalau korang nak dengar sendiri dan melihat muka mereka yang comel-comel tu..pergi at youtube search GAMAL1990...

aku sangat suka apabila mereka berdua mendendangkan lagu BROKEN STRING DAN JUST DANCE..
walaupun..persembahannya mereka hanya sekadar pakai t-shirt..rambut selekeh..tapi nyanyiannya boleh wat korang..tak tidur..dan kalau boleh nak dengar hari-hari...betol ni..tak tipu punya...dan thanks a lot kepada kak HANIS ZALIKA kerana memperkenalkan mereka...kerana aku dah lama tak dengar penyanyi yang suara sedap giler macam tu..

yela industri muzik kita sekarang main tangkap muat je...
kononnya indie..tapi nyanyi entah apa-apa tah...yela semua orang nak nyanyi..
bebas mengeluarkan suara yang macam haprak!!!!!tapi aku yang sakit telinga nak dengar example..MHI pagi tdi..artisnya aku tak nak la cakap siapa kang tak pasal masuk paper lak kang...habis aku..heheh
secara jujurnya..aku kurang minati indie ni...tapi adalah minat sikit DUA tiga lagu yang kadang-kadang mcam dekat di hati .


hmmm daripada aku dengar lagu-lagu indie yang kadang-kadang tak ada tujuan tu baik aku dengar lagu SERI DEWI MALAM DARI SHARIFAH AINI..haa sedap sikit telinga ni mendengar nya..leh gak la wat perkasam telinga tok tidur malam..heheh..

hee apalah aku merepek tak tentu pasal...maafkan ya kawan-kawan..hari ni cerita tak da tujuan...main terlintas je nak tulis apa-apa..sebenarnya..mata ni dah ngantok plus dua tiga hari ni aku punya otak jadi stress la pulak..ye ar berat badan dah naik beberapa kilo..huhuhu dari 55kg jadi 61 kg..korang bayang kan..berat macam anak gajah sumatera..huhu..nak kurus!!!!!nak kurus!!!tolong ...aku....please..mak jangan la masak sedap sangat!!! aku takut kang tak layak nak masuk upnm kang..huhu doakan kan aku ya kawan-kawan..semoga aku pass...amin..sayang korang

Friday, February 19, 2010

TIK TOK SELAMAT

salam sudah lama aku tidak mengepos blog ini..yela terlalu sibuk dengan pekerjaan baru...
hurmm kali ni tempat kerja baru banyak cabran dan dugaan..yela..naik serabut dan pening nak kira-kira stock barang..

TERUTAMANYA rokok..hadoi wahai perokok..menyampah aku ngan perokok..pasal korang..negara kena jual rokok..pasal korang aku kene kira caton rokok ngan pack-pack sekali..yang tidak pernah habis..dan setiap hari pulak tu kene kira..bosan betul..naseb tak kene kira berapa batang rokok..alamat tak abis laa..

hari ni asyik kene bebelan kak ROHAIZA je..
yela maklum la..sudah dua hari dia bercuti..kelam kabut kedai dibuatnya..yela apabila kedai diambil alih oleh kami yang sangat baru nak merangkak nak belajar..
heheh
apa boleh buat..budak baru belajar..tapi sakit hati gak..sebab aku sorang je yang kene sebab nya aku masuk kerja pagi dan tolong bukak kedai..dan
orang pertama yang muncul depan muka dia..so selamat la..jadi mangsa..hurmm lantak laaa...aku dengar je...walaupun panas hati ..tak pe kak EJA dah biasa..
hehe..


kerja baru ni tah la aku nak cakap seronok tu memang seronok..tapi yang tak seronok bila duit short..humm..alamatnya kene la potong gaji..
tah berapa lah aku dapat gaji bulan ni..harap2 berbaloi la..
sebab dah tak larat nak tukar-tukar kerja..
da penat dan tak sanggup nak menebalkan muka..mintak kerja..
hurmm tak pelaa..
apa-apa nak jadi pon tak pelah..naz reda jer..
tapi tak paham ngan perasaan sendiri dan masih samar2 nak berfikir tentang diri sendiri..humm tah macam mana nak buat..alamat buat tak tahu jela..aku sekadar lalui pengalaman bekerja...dan kalau boleh nak cepat-cepat masuk universiti..
dah tak larat nak bekerja..dan tak sabar-sabar nak sambung belajar balik...semoga...aku dapat keputusan yang baik dalam spm..dan semoga ALLAH SWT..makbulkan doa aku untuk belajar di universiti pertahanan nasional itu nanti..amin

Wednesday, February 10, 2010



hari itu kami telah membuat satu rombongan ke port dickson..
kononnya macam reunion kawan2 lama..agak seronok..tapi bukan agak sebenarnya..tapi best giler dan babi la..heheh
macam2 aktiviti dijalan kan..tapi saat yang paling best adalah makan..perrhh ayam bakar..sosej..ikan bakar..plus junk food yang banyak..macam nak makan setahun je..hehe
banyak perubahan yang aku tengok at kawan2..semua da besar panjang pon...hahah
makin lawa..hot and giler2..maintain la..
okey janji tak lupa kan sudah..pape pon aku harap..pasni ada laa lagi reunion
tapi nak ramai lagi join ok..sayang korang 5T account freak..terbaik dari ladang...


di PORT DICKSON





















Monday, February 8, 2010

SELAMAT TINGGAL>>TITLE PEnanggur!!!

salam kawan2..
hari ini aku amat bersyukur kepada tuhan..alhamdullilah akhirnya
aku da dapat kerja...at NEWSPLUS..a.k.a ala2 7ELEVEN gak..
tempat dia satu kawasan dekat tempat lama aku bekerja dulu..hee

kebetulan tadi aku merempat at jusco cari kerja...naseb dapt...
sebelum tu aku pergi lah..mintak kerja at TEXAS INSTRUMENT..
perrhh payahnye nak mintak kerja sana..siap ada ujian bertulis lagi..
dah la soalan berkaitan mathematic..
walaupun soalan dia lebih kurang basic mathematic tapi soalan dia
membuat kan otak aku serabut..nak mampus!!!

alhamdullilah..ujian tu lulus tapi dah tak dapat kerja lak...
dorang tengok result trial aku terus reject aku...

dorang cakap macam ni.....

PUAN A:nazatul masuk...

AKU:ye saya puan..

PUAN:tahniah awak lulus ujian..

AKU:owh terima kasih..(dengan perasaan bangganya)

PUAN:awak ni ambik spm tahun bila..???

AKU:tahun lepas puan..tahun 2009

PUAN:owh ada result trial..??saya nak tengok..

AKU:ada..(aku pun keluar kan laa result aku dari fail sijil aku)

PUAN..HHMMM(sambil menatap result aku tu)..awak ni ada potensi nak dapat straight A..dan sure2 awak dapat masuk universiti..dan pasti awak tak akan kerja lama..

AKU:alaa..puan tak kan tak boleh..tu baru trial result..belum spm lagi..tak gerenti lagi..

PUAN:sorry !!!!(dEngan SOMBONG NYA)...
awak tak boleh continue kontrak kerja ngan kami..

AKU: emm tak pelah puan terima kasih(perasaan kecewanya)..

PUAN:sama2..


hmm dah tak da rezeki aku nak kerja at TEXAS..
kalau dapatkan best..
dapat laa aku belajar buat calculator..komputer punye perisian..
and alat2 gadjet yang canggih2..

hmm tak pelah..dah la aku tadi duit tinggal seringgit je..
kerja tak da lagi..
so aku nekad berjalan kaki ke jusco..tok cari kerja..
aku pon pusing laa satu jusco..merata cari kerja..tup2 dapat at newsplus..fuh naseb baik..dah dapat kerja..abes da satu masalah..tibe2 perut lapar dol..
fuh takat pening di buat nye..so aku singgah la ke OLDTOWN YANG TERCINTA..
jumpa kak zura and budak2 myammar tu..kebetulan bos tak da..
dorank macam tahu2 je aku lapar..so dorang tanye nak makan apa2..dorang leh masak kan..free..

tapi aku ni bangang bin bongok..segan sangat ..menolak rezeki..
hee malu la plak..mungkin da tak biasa kowt..
ye ar bukan apa..kita da consider orang asing tak kan nak makan situ free je an..
so aku cakap at kak zura..aku tak da duit nak makan ni..
tup2 kak zura bagi lima ringgit soh pergi makan..
fuh lega rasanya..alhamdullilah kenyang aku..makan nasi ayam RM4.50 dengan air soya RM1.05..

heeheh..aku bersyukur sangat kepada tuhan..naseb hari ni menyebelahi aku..
segala nya..aku dapat hari ni..amin.jadi betul la kata orang..rezeki tu at mana2 pun ada..tinggal lagi kita kene berusaha je...insyaAllah..rezeki tu milik kita..

Saturday, February 6, 2010

FEELING like ICE COLD WHITE COFFEE..

sudah tiga hari aku jadi penanggur terhormat...
bosan betul duduk dekat rumah..serabut kepala otak aku ni...

si dia langsung tidak ambil tahu..kejam tol
hmm da naseb aku dapat bf macam tu..
tak reti nak menghargai aku ni...
aku bosan..kadang2 da rasa tawar hati nak bercinta..
tapi masih need someone tok bercerita..yela memang ada bestfriend yang sudi mendengar..
tapi bukan semua yang boleh kita share kan..

bukan apa..emm entah susah nak explain..beza bestfriend and boyfriend..
tapi masing2 ada kelebihan dan kekurangan..
sekarang ni..dua2 makin menghilang..
masing2 da bawa haluan masing2..
tapi dalam hati ni mereka2 itu masih aku anggap bestfriend..
walaupun jauh..

kadang2 rasa sedih sebab si dia tak hargai aku..
yela at least tanya khabar tu pon sudah dapat happykan hati ini..
tapi apakan daya si dia bukan seorang yang macam tu..
hari2 aku tunggu gak..tapi hampeh...
wat sedih je...sampai aku da fed up..aku ada la gak send mesej berbaur sindiran..
tapi hati dia sekeras batu..
akhirnya aku sendiri yang makan hati..
aku bertolak ansur gak laa..say sorry..but tak da effect..huuh
menyampah..benci..benci..benci kau...

Friday, February 5, 2010

UNTITLED

dengan ini aku mengumumkan..
aku dah berhenti kerja...
selamat menjadi penanggur terhormat..
walaupun tengah sedih tahap babi ni..tapi apa kan daya tak da rezeki nak kerja lama at aldtown..selamat jalan kawan2 ku...

THE END

Wednesday, February 3, 2010

C>I>N>T>A



hey kawan2..
hari ni aku nak menceritakan tentang someone yang boleh dikata special dalam hidup seseorang perempuan..(KALAU DIA BEBETUL SAYANG AT ORANG TU LA) iaitu boyfriend..hmm aku ni susah nak cakap perasaan aku sebenarnye..si dia cakap at aku dia sayang at aku tapi masalah nye aku ni susah sangat nak percaya..tah aku pon tak tahu la asal leh jadi macam ni..maybe dah boring kowt..heheh si dia..pada awal2nya..sangat menyeronokkan..boleh dikatakan hari2 ko tak akan bosan dengan kerenah bangangnya tapi sekarang ni haram sejadah !!!..dah tak macam dulu..membosankan..mostly menyakitkan hati je..heee kata orang kalau dah macam tu..blah je..tapi bila aku cakap nak blah dari hidup dia..dia macam no respond..ye pon tidak..tidak pon tidak..hee bodoh betol..
sekarang ni aku just biar jela..malas nak layan lelaki yang tak da perasaan macam tu..aku rasa da serik ngan dorang2 ni..so aku tak nak bagi harapan at sapa2 pon..biar la masa yang menentukan..pintu hati ni dah tutup...da fed up taw!!!
actually aku masih menyayangi si K..dia telah banyak mengajar aku..tentang cinta..walaupun dia seorang yang biasa..tapi yang biasa lagi baik dari yang luar biasa..sifatnya..
aku masih ingat..kadang2 dia seorang yang romantic la gak..
selalu bagi mesej yang indah2.yang dia karang sendiri untuk aku..walaupun tak banyak..tapi cukup la..untuk nak happy kan hati aku ni..
tapi sekarang semuanya tinggal kenangan..
tak pela aku terima..maybe..tak da jodoh kowt..
tuhan saja yang mengetahui masa yang akan mendatang..
hope si K..berbahagia and berjaya dalam hidup..
aku sentiasa doakan untuk kau..si K..
btw aku da bosan bercinta jarak jauh..
jarak yang dekat pon menyampah..plus lagi menyakitkan hati..
tapi kata orang.........
ada satu je cinta yang sumpah tak akan engkau rugi..bahkan akan membuatkan kau bahagia je..iaitu
CINTA PADA ALLAH YANG MAHA ESA..
jadi..cinta yang baik ditentukan tuhan..cinta yang memudaratkan dari setan..hehehe.....
pandai je kau naz..k la..
sekian..

Monday, February 1, 2010

TERINGAT ZAMAN SEKOLAH






SALAM..
kawan2..hari ni tak tahu la aku nak bercerita tentang apa..cuma saat ni..tiba2 je teringat waktu sekolah dahulu..
betul la kata orang..zaman sekolah paling best..
sekarang ni bila tengok budak sekolah rasa jealous je..
(rasa da tua pon ada gak)heheh
aku masih ingat bila..
time kitorang form one dulu..semua muka baik je..bodoh2 lagi..
dan paling takut la kalau nak wat salah dan kerja haram(bawa handphone)..dan satu lagi sangat takut at senior sekolah kami yang dulu2 tu..hehe
tapi berbeza bila kita sendiri da jd senior..budak2 junior zaman sekarang sekor2 kurang ajar..
so bila dalam kadet polis..aku la yang mengajar sekor2..supaya hormat orang sikit..dan perangai tu elok2 sikit..peduli pe aku..dorang nak cakap aku ni ape pon..nak kutuk..kutuk ler..ada aku kesah..
adoi pe nak jadi laa...budak2 zaman sekarang rosak2!!!!
hee sambung balik cerita...
tapi bila kitorang da form four..
da pandai dah wat kerje haram..heheh
boleh di kata kan hari2 bawak phone pergi sekolah..dan TAK PERNAH KANTOI
bukan nye contact ke ape..cume dengar lagu..amek pic..macam2 la..yang ada bF tu layan jela bf dorang..
tapi time cikgu tak da ar..tambah2 lagi..kelas kitorang jauh dari blok utama..
means jauh dari bilik guru..and cikgu selalu masuk kelas lambat..plus kantin sekolah dekat sangat ngan blok form four...so selalunye kitorank cilok makanan masuk kelas..heeheh kadang2 kantoi je ngan pengawas..tapi wat muka bangang ar..kitarong siap cakap nak amek name..tulis nama semua orang sampai abes buku okey..!!!
lantak ler..ada aku kesah..paling tidak pon kene panggil masa perhimpunan..pastu tayang muka..tapi malu la gak siot..mata semua tengok tepat at muka ni...rasa macam nak koyak2 je muka sendiri..nak sorok dalam poket..tapi ramai geng okey la tu..tapi tak pernah kene lagi pasal makan dalam kelas cume pasal lain adalah..consider as pernah la gak berdiri at depan sume orang..
pape pon aku tak pernah anggap denda yang aku terima tu ..sebagai kenangan yang pahit or yang aku paling benci..tapi sebaliknya aku suka sangat...rindu giler...hehe plus nama naik and dapat nama tu..(PUBLISITI MURAHAN BETOL KAN)..ahah pape jela..bukan senang nak kene denda...kadang2 tak semestinya kita ni kene jadi baik..sepenuh masa..bila kita jahat pon..okey gak..jahat TAPI JANGAN OVER SANGAT...kita jadi jahat ada makna..jadi baik lagi banyak makna..hehhee..
hurm..walaupun aku ni dikategori kan budak yang..agak jahat..
bukan ye jahat ape pon..cume suka menyakat kawan2..pastu gurau lebih2..
buat bising..and etc..
tapi tujuan nye..hanya la sekadar untuk membuat kawan2 aku gembira..
tahh..aku memang suka tengok kawan2 aku happy..walaupun aku terpaksa..memperbodohkan diri sendiri untuk dorang..
aku tak kesah pon..dan tak rugi apa2..
cume adalah sikit sebanyak aku tu terguris hati..pasal dorang2 ni..
tapi tak pelah biar la aku pendam sendiri..aku ni tak suka..keruh kan keadaan..tapi bila aku da hilang sabar..jangan marah aku..jangan salah kan aku..eh..
hanya classmate aku je yang tahu aku kalau marah..mengamuk macam ne..boleh dikata kan macam SETAN>>>perangai aku tu..heheheh..tak boleh buat apa pon..
tu la..kurang solat..setan da pengaruh otak panas baran aku ni..
padan muka aku la kan..
tapi tak pelah aku akan cuba tok control marah aku yang tak tentu hala ni..sembahyang banyak2...doa banyak2..hehe k la da ngantuk..good nite kawan2..sayang korang..
sekian..

Thursday, January 28, 2010

kAWAN2 di TEMPAT KEJE..

salam kawan2..
aku nak cerita ni..
pada hari selasa yang lepas..aku telah bergaduh dengan SOH dan juga KYAW ZAW
nak tahu pasal apa..
cerita dia macam ni..
perkerja RESTORAN JIRAN SEBELAH KEDAI KAMI TU..
suka mengusik dan mengacau aku..
menyampah aku..
dasar orang tak sedar diri...aku paling pantang kalau orang yang buat satu benda yang aku tak suka..
sekali dua boleh tahan bai..banyak kali..gua lemas dol..
pastu tambah lagi si kyaw zaw dengan soh ni..ejek2 dan ajuk2..macam budak tu..
aku bengang giler!!!pastu aku baling pinggan mangkuk at dorang..
(SECARA KEBETULAN TENGAH ANGKAT PINGGAN TIME TU)
naseb bos tak sedar kalau tidak mampos aku..
pastu aku blah pergi toilet..hilang kan marah aku..aku dengar dorang membebel..
dalam bahasa dorang..dan rasa nye tu maki hamun..sumpah seranah sume ar..
lantak laa..ada aku kesah???..kawan2 aku yang sama kelas ngan aku tahu la..kalau aku naik berang macam ne..MACAM SETAN KAN 5T..ehehhe
pastu kan semalam dua ekor tu protest tak nak cakap ngan aku..haadoi macam sial je..so bila da buat perangai macam sial...aku apelagi buat dua kali ganda perangai sial ar..bila dorang dah terasa tu..dorang nak cakap at aku..aku wat tak tahu je..
padan muka..dasar myammar bodo..tak guna..
tak sedar diri..ko berdua pergi balik laa..
menyusah kan hidup je..BUDAK BANGSAT KEDAI SEBELAH TU PON>.
berambus la..menyemak je..
huu..aku marah ni..haa..tgah hot ni..heee
da lah..kang jahanam komputer ni kang..da salam