Monday, December 28, 2009

masa ku terluang

hai dah lama aku tak mengepos ni..

ni lah kesempatan yang ada..

kebetulan je..

sebenarnya aku nak kemaskini balik borang IPTA..

takut silap..kang tak pasal2 tak masuk uni lah aku..

humm..rindu la at kawan2 aku..

tah bila lagi dapat moments yang indah2 bila bersama2 dengan dorang..

sedih2..t macam lah hidup aku di universiti nanti..tanpa kawan2 aku..

nak tak nak terpaksa lah aku hadapi juga..walaupun aku tak bersedia

terima kenyataan yang kita sudah dah berpisah..

walaubagaimanapun...aku tetap ingat korang..sayang korang..

rindu korang..even korang musuh..hehe

btw aku sekarang da bekerja...dekat OLD TOWN WHITE COFFEE..at jusco

AU3...tak jauh dari rumah aku tu..

cume kena tukar bus dua kali je..hehe tak pelah..

keje at sana ok lah juga..firstday keje macam bodoh sikit tapi

sekarang ok la da pandai pown..

kebanyakkkan budak yang keje sana budak myammar..

mula2 mati2 aku ingat budak melayu..rupanya tipah tertipu bang..

muke jer...

haha ok la dorang best..tapi bodoh sikit ada tak pandai cakap melayu..

ada tak pandai english..dan ada tak pandai cakap langsung..

tau senyum je...

dah terdesak sangat dorang main cakap myammar je ngan aku..

menyirap je aku..aku pun ye kan ajelah..hehe

lagi satu dorong panggil aku kUWAYI..maksud nye nenek tua..

kurang ajar sial..heheh

tak pelah..terima je dengan reda..

sekarang da abes spm da..

pastinya aku akan rindu masa at sekolah..

tapi aku takut..takut pada masa depan..tah apelah akan terjadi nanti..

sama ada aku berjaya atau aku kecundang..

aku pun tak tak tahu..nak menyesal pun tak guna..

aku hanya mampu berdoa jelah..

untuk aku dan kawan2..

semoga tuhan makbulkan doa aku tok berjaya...dan kawan2 juga...amin

Tuesday, December 15, 2009

LEGA

semalam baru je abes exam
akhirnya..
da lama tunggu saat ni since..awal tahun lagi
tapi pape pun nie bukan yang akhir tapi permulaan..
hmm sejak abes exam aku da mula runsing..
nak buat apa after exam ni

keje ke duk rumah..
bila tanya mak dia cakap dia tak paksa..duduk jela rumah dulu..rehat2..
hmm memang tapi dua tiga hari okey la..

tapi bila dah lama2..boring giler kowt..
nak belajar kete duit tak da lagi..

jawapan nya mesti keje..
tapi nak keje apa..???
nak cakap macam ne..

memang la dulu aku pernah bekerja..tapi itu pown atas kawan2
keje kedai bunga..diana yang tolong..keje kedai makan..anis amanina r yang tolong..
huhuu macam ne agaknye..
pandai2 la..

buntu2....

Sunday, November 22, 2009

LAPANG


PADA satu hari aku saja check internet..

entah apa2 aku tekan pown aku tak tahu..

tiba2 aku terjumpa gambar ni..
nak kata macam tak sangka pun ya gak..yela
rupanya mereka2 ni lagi advance daripada orang yang duduk at bandar...
haa jangan ingat kehidupan dorang masih mundur lagi taw..semua da UP sekarang yeh
kalah aku..yang masih terkapai nak belajar ni semua..
hee..pape pown bagus lah untuk dorang sebab..dorang tak delah
kene tipu dengan orang bandar yang kuat menipu ni...
walaupun dorang still kekal kan dengan cara lama untuk kehidupan dorang..
tapi itu tak membataskan dorank untuk belajar about IT ke apa2..
tmbahan lagi..kehidupan dorang dah pun meningkat dengan ada nya macam2
contohnya astro...facebook dan myspace pown ada jugak taw..
sape lagi yang nak majukan kehidupan dorang kalau tak orang dari kalangan
kelompok dia sendiri..
so korang amek la iktibar dari dorank ni..
kalau dorang yang kosong..yang tak da pape langsung tu boleh berjaya..
kenapa tidak kita yang dah berisi tapi masih terkapai2..
kelemahan kita ni sebenarnya datang diri kita jugak..
sebabnya kita sume ni malas..
aku pun macam tu jugak...aku mengaku..
tapi tulah..tak sedar diri gak..heheh
pape pown kawan2..pandai2 lah maju kan diri sendiri..
bukan untuk sesiapa pun..tok diri korang jugak..
sapa lagi yang nak tolong...yang senang kita..yang susah kita..
yang gembira dan yang bersedih hanya lah mak bapak kita...
so korang..harap korang pikir2 kan lah ok..
biar la kita ni orang panggil bodoh..bangang..lembap dan sewaktu dengannya..
TAPI tolong jangan jadi sampah masyarakat..
semua tu hanya rosak kan hidup korang je..
so k la..harap korang dapat apa yang korang nak..
begitu juga dengan aku yang masih mentah lagi ni..
doakan lah aku berjaya ya kawan2..amin..

LAPANG

lama gler aku tak mengepos blog ni..hehe



sorry la time nie baru ada kesempatan



btw sekarang nie..aku sedang menduduki spm..atau erti kata lain



SIJIL PANGGILAN MAUT...hehehe



hopefully dah tiga paper aku da bereskan



sekarang ni tinggal enam lagi nak berjuang...



adoiyai..berdoa la tok aku ya..



nak tahu tak..



sejak akhir2 ni aku selalu je mimpi bukan2..



entah nape tah..



mungkin banyak pikir kowt...tapi tulah yang menakutkan dan menghantui aku doh..



mane taknye..aku asyik mimpi dapat result yang kurang bagus...huhuh



mana tak jadi psyco..



tah sekarang ni aku berserah je la..kepada TUHAN YANG MAHA MENGETAHUI..



SEKARANG NI aku just try my best...



btw thanks to ALL my friend yang bagi support and selalu jer tolong aku



kalau nak sebut pown memang tak cukup ar..sampai bila2 pown tak abes..heheh



semoga ALLAH memberkati korang...and semoga korang berjaya dalam hidup...







Saturday, August 29, 2009

TODAY>>>

happy birthday to me..huhu

this year birthday macam tak best jer rasa..huhu

nape tah macam....hmm

next week trial spm..hoho selamat berjuang naz...

tob all my friend...good luck! doakan aku..n aku pun doakan korank..

berjaya sama2...ketawa sama..gembira sama tapi kalau sedeh..

jangan la sorank2 kayh..chaow

Wednesday, July 29, 2009

entah

sudah lama gak aku x tak mengepos blog yang tercinta ni..

biasa ar bz ngan study..n ngan kerja sekolah yang da jadi macam gunung kinabalu dah aku rasa..hehe

btw today baru balik dari seminar science at smk seri puteri..

dua hari berturut2 benda tu..

first day..boring...dah lah pans..plus ble time rehat...makanan die..

tak sedap langsung...tapi pape pown seminar nie jadi ble..

aku dapat group yang paling gempak...iaitu aidil...anis...bdk pdng tembak..and...

sume partner tercinta..best gler....

Friday, June 19, 2009

TAG BY KAK MYRA RAMLY>>

Sila jawab soalan-soalan ini dalam Bahasa Melayu sahaja.

1. Bekas kekasih saya adalah :A

2. Saya sedang mendengar :situasi

3. Mungkin saya patut:belajar bersungguh-sungguh.sampai dapat capai cita2 saya..hee

4. Saya suka :buat soalan math and account yang mencabar kepala otak saya ...

5.Sahabat-sahabat baik saya :zamira..alina..anis azura..nabila jasmine..sajrina dan TENTU EN KHAIRUL ANWAR..

6.Saya tak paham :kenapa ORANG SUKA BURUK2 KAN ORANG LAIN????

7.Saya kehilangan :SEBUAH KELURGA YANG LENGKAP..

.8.Ramai yang berkata :NAZ KAU NIE BLUR BETOL LA...HEE

9.Makna nama saya :AKU TAK TAHU..TAPI ORANG CAKAP HUMAIRAH TU MAKSUD DIE PUTIH KEMERAH-MERAHAN...

10.Cinta itu adalah :sesuatu yang indah. Mesti menghargainyE TAPI SAYANG...

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :menonton tv

.12.Saya akan cuba :cari gaduh dengan dye. Hihihi ;p

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :sampai bila-bila.

14.Telefon bimbit saya :MOTOROLA R3

15.Bila saya terjaga dari tidur :saya akan mencari handphone dulu.

16.Saya paling meluat apabila :perempuan tergedik-gedik dengan lelaki. Hihihi DAN BERLAGAK PANDAI..TAPI KOSONG!!!!!!

17.Pesta/Parti adalah :TEMPAT YANG BEST TAPI...HMM

8.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :ANAK ANJING..YANG WARNA PUTIH PASTU JALAN TERKEDEK2..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :tadika. Tak payah pk benda lain pon.

20.Hari ini :saya bersiap sedia. UNTUK BELAJAR DAN BELAJAR...

21.Malam ini saya akan :BUKU SCIENCE...SEBAB CIKGU BAGI HOMEWORK..

22.Esok pula saya akan :TENGOK CERITA KARTUN DEKAT NTV7 DAN ASTRO CERIA..

3.Saya betul-betul inginkan :semua orang menyayangi saya.DAN FAHAMI SAYA YANG SEBENARNYA...

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :Hodohnye aku. Tapi takde, ciptaan ALLAH

.25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :tempat untuk melepaskan tekanan.

26.Makanan Barat atau Jepun :Jepun.

27.Bilik yang terang atau gelap:terang.

28.Makanan segera adalah :boleh melemahkan otak ! TAPI KEKADANG TU..SEDAP GAK...

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?sorry. maafkan saya SAYANG...SAYA NI MASIH TAK FAHAM2...

TAG KEPADA...SEMUA ORANG....

Monday, June 15, 2009

ENTAH PAPE TAH....

sekarang ni da separuh tahun dah...

exam spm da tak lama lagi...

stress perhh jangan cakap ar...tapi bila time cuti aritu punyer la pemalas

study just ceput je..hai tak sedar lagi ker..

macam2 cara belajar aku cari...aku tanya..aku try..

tapi ada yang berkesan..

so sekarang ni apa yang penting aku just follow je cara yang bleh

diguna pakai..target da ada tapi kekadang tu semangat yang

kurang,,hai entah la bila ada masalah..bila orang mengata..

bila orang mengutuk..terus semangat aku jatuh..

and tak da sapa yang nak tolong aku...dan buat masa sekarang ni

aku da tak boleh nak harap sapa nak tolong aku..hmm yela orang lain lagi]

banyak keje an..hmm

hah tak pe...

SORRY

aku sekarang ni perasaan aku asyik tak betol je

sejak dari birthday dia aritu aku selalu je cari masalah

hmm entah lah asal tah aku jadi macam tu..

bodoh betol..

sekarang ni aku da rasa bersalah sangat...

abes tu nak wat camne yeh...

tak da apa yang boleh nak ubah..hanya wat bodoh saja jelah dan

dihantui oleh rasa bersalah..huhuu

hmm apa nak buat sekarang ni..aku buntu...

Thursday, May 28, 2009

PEREMPUAN ITU....SEDAR TAK

hey korank...whee sory la da lama tak post blog coz...emm paham2 la

hehe actually aku tak tahu nak cerita apa benda tapi...aku nak tulis gak

so bace ar erkkk

aku tak satu budak ni..perhhh dia tu perasaan macam lawa

tapinye jujur tak da lah lawa biase2 je...cuma putih je..

dia tu budak kelas tuttttt...

pada sapa2 tahu tu mestu kenal punya..

dia ni an hai...perangai burok benor...macam bagus..

belagak la kononnya macam famous la..pastu dia ingat

orang suma suke dia

tapi hakikatnya...harapan nenek ko ar..hahah

ko banyak duit macam boleh buat...at diri dia..barang2 suma beli

mahal..poyo je..haha ingat orang tak mampu ker...

dia ni cakap macam pandai..suka panggil aku bodoh..

tapi hakikat kau yang bodo..tengok ar darjat kita..

aku sedar aku bodo dalam hal yang tak berfaedah..macam

boyfriend2 la..kiss la...ape lah hahah..ko yang pandai benda2 tu sume an

haha bagus la pandai dalam pendidikan tidak formal(hebat)..

tapi aku tahu if ko dalam pendidikan formaL agak kureng kowt..

benda2 ilmiah tu tak de lak terer errkkk

tak guna langsung...tolong la jangan nak gah sangat dengan diri ko tu..

tak kemana pown weyh...berubah la...ko ingat nasib ko tu sentiasa baik ke..

nak kahwin dengan orang kaya konon..nak ada orang gaji konon..

tak nak wat tu tak nak wat ni..haha tolong la...hehe entah2 ko yang orang

gaji tu...BOOOOOOOOOOOOO SAMA LUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!

hey sedar la memang hidup ko bertuah sekarang tapi

bukan selamanya...mata duitan!!!!!tak malu bwerrkkkk

sedar la wahai manusia...

maju la sukan untuk negara

assalamualaikum...


Wednesday, May 13, 2009

kantin jahanam

da nak masuk lima tahun aku skolah at sini...

tak penah lak ada kes at skolah aku tu..

tok pengetahuan korank kantin skolah aku di tutup tok sememtara waktu..

pasal kurang bersih..perhhh sial tol..

tulah padan muka makcik kantin tu..gila duit..

tamak..semua ar..kuah pown nak kira..bodoh..

daulat..padan muke..sial...

hahaha

TO MY DEAR KA

Thanks pasal tu..

ok pe pn b ckp orang paham..

just ingat la beberapa perkara yang at dalam surat tu au..

if b langgar syarat2 tu..

haha daulat au..haha tengok jelah nanti..hahah

naz tak tahu nak cakap pe lagi..coz da cakap banyak kali..

so paham2 la k..heheh

if b wat hal ..orang bagitaw ibu..heheheheh

okey take care...i love you...bwerrkkk nyampah..

Monday, May 4, 2009

BACA JELAH..

hey friends..

arini aku nak cerita at korank sikit pasal kawan2 aku at sekolah..

baru2 ni masing2 baru dapat result exam..ada yang happy ada yang disebaliknya..

hee actually aku bukan nak cita pasal benda2 tu semua..tapi nak kongsi

pengalaman aku masa aku form one sampai form three..sebernarnya ada kaitan..

waktu tu aku cukup tak suka dengan subject math dengan science..hehe

anti giler..padahal bukan susah mana pown..

so setiap kali exam..markah takat cukup makan je..

sampai la waktu aku form 3..cikgu math aku nama dia PN WAN CF..dia cikgu cina..

pada mula awal tahun tu, aku tak boleh terima cara dia ajar..perhh bapak laju..

tapi time tu tak amek kesah langsung coz tak minat..

sampai la satu masa bila..dia datang jumpa aku..

and dia cakap"kalau awak tak tolong diri awak tak da sapa nak tolong awak..''

sejak daripada tu aku mula sedar..dengan satu ayat je..

aku da start minat math..and gler subject math..hehe

sampai la sekarang..

tapi math je lah menyerlah..science..kem salam ar aku still tak minat..tapi

pape ppown aku try...and try ...and try..

aku percaya pada study hard..tapi kurang percaya pada study smart..

so kengkawan..korank sebenarnya boleh dapat cemerlang..kalau korank nak..

cume dalam mind set korank tolong la..keluar kan perkataan AKU TAK BOLEH..

AKU BODOH AR>> and etc..

sebab kalau otak korank cakap macam tu sampai bila2 pown benda tu akan pengaruh otak korank dan last sekali..paham2 la ok..

so study..study ...aku support korank..hehehe papehal aku akan tolong korank..

insyaAllah...









Friday, April 24, 2009

KEHILANGAN..TAPI MUNCUL SEMULA..

hye dah beberapa bulan aku menghilangkan diri..haha

sory la...aku terlalu sibuk dengan pelbagai macam benda at dalam hidup aku..

niat nak post blog ade tapi tak kesampaian..

btw aku baru jer..abes exam intervensi 2..dalam erti kata lain exam

dari jabatan lah lol..hehe

pape pown sume nye ok...ada yang susah gak..

ada yang senang sangat..haha da bocor ar kata an..

hope aku collect banyak AAAAAAAAA...hehe

actually...da happy aku ni..aku sedih gak..kenapa??

hmm entah larhh...lately ni aku macam tak tentu arah je...

bukan pasal ape pown...cume ada sentuh pasal peribadi sikit..

pasal life aku..haih..macam2 lah jadi..serabut kepala otak aku..

kebetulan lak bee aku nak sambung belajar balik..

jauh lak tu..hmm sedih lah jugak..tapi tak pelah tu aku tak kesah sangat

masa depan lorh..hidup dia biar la..aku just boleh doakan kerjayaan

dia je..walaupun dia jauh..tapi dia tetap dekat di hati..cewah..hahah

huhuh da2 focus2..aku pown tahun ni kena serious..

spm dowh..mungkin ada hikamatnya lah jauh2 ni...huuu

owh yeh..tadi at sekolah..aku ceramah pasal nak wat futher study at US..

semangat aku dengat tadii..hahah berkobar2..nak pergi sana..

tapi comfuse lak..separuh kata bagus pergi sana..separuh kata tak..

hee...entah lah..pape aku ada niat nak pergi sana..so afta form 5..

bye2 to malaysia..hahah doa2 kan lah yeh...HOHOHH SEMANGAT@!!!!




Wednesday, March 18, 2009

PETUA DAN PANTANG LARANG..

HAHA bila tengok tajuk je..bunyi nye agak kuno...tapi ni

la yang selalu nya manusia buat tok kepentingan diri sendiri..

mengikut zaman nenek moyang kita dulu2..tak tahu la..

zaman nenek moyang aku terlibat ke idak..haha

dorank ni kebanyakkan nya mengamalkan petua tok diri dorank..

maybe tok kecantikan especially..

antara contoh petua2 yang aku ada dengar2...

1}kalau nak muka korang tu bersih daripada jerawaT..hehe
gosokkan muka korank dengan seluar dalam..kalau girl guna
seluar dalam lelaki..kalau boy disebaliknya lah...hahha

2}kalau nak rambut tumbuh dengan lebat dan lembut..letakkan
santan kelapa di atas kepala korank..[NI BOLEH PERCAYA]

3}kalau nak dapat jodoh cepat..perempuan atau lelaki mestilah
dikehendaki mandi bunga..sebanyakkan 7 jenis bunga perlu digunakan
[KURANG DIPERCAYAi TAPI BANYAK ORANG BUAT]

4}ni bagi orang yang hendak berkahwin...[WANITA] jangan mencukur kening
sebelum kahwin..kerana ia berkemungkinan akan menghilangkan seri
muka anda semasa berkahwin...

haha tu antara petua2 yang aku selalu dengar la...

tapi bagi pantang larang...perhh..terlalu banyak..

sampai orang zaman sekarang masih mengamalkan kan lagi..walaupun

kita sudah berada di zaman moden ini..

antara pantang larang nya...

1}kalau duduk atas bantal..nanti bontot kita ada bisul..

2}kalu anak dara duduk depan pintu nanti jodoh sampai lambat..

3}potong kuku malam2 pendek umur..

4}kalau dekat dalam hutan or tempat yang seram sikit..
mulut jangan celupar..dan kalau ternampak apa2 jangan sesekali
ditegur[SANGAT2 DIPERCAYAI]

5}tak boleh mandi malam..

6}selalu bangun lewat..dapat suami tua..

7}tido lewat..dapat suami tua..

8}marah2 banyak..cepat tua...

yang lain aku tak nak bagitahu lagi sebab terlalu banyak nak

disenaraikan..hehe plus malas lak tu..so bagi pendapat aku..

aku rasa..sebahagian nya boleh dipercayai..tapi bukan semuanya

boleh diguna pakai..sebabnya ada sebahagian nya macam merepek je..

haha pape pown terpulang la pada diri korank nak percayainya

atau pun tidak..aku sekadar berkongsi apa yang aku dengar

lihat..dan sebagainya..so k la..adiosa...

Sunday, March 15, 2009

MAMA KU..

hari ini tanggal 16 mac adalah hari jadi mak yang ke -37 tahun..

haha muda lagi kowt..orang la kata..

sempena hari jadi mak..aku akan ceritakan..pasal dia..

kalau dah nama ibu of coz banyak benda yang dia yang buat

di sepanjang aku hidup at dunia ni..

yela ibu2 kan biasa la...masak kan untuk kita..mandikan waktu kecik dulu..

and macam2 la..dulu waktu aku kecik2 dulu selalu kene

pukul dengan mak..hehe mak dulu garang siot..

ANTARA senjata2 dia adalah hanger..perhh..

sekali kene menusuk ke kalbu...hehe and biasa la

budak kecik..kalau dah kene pukul tu..kita mesti cakap

"MAK TAK SAYANG ADIK..huu''haha padahal dia pukul

tu bukan nya suka2 tapi untuk mengajar..haha

aku waktu kecik yang jadi nakal tu pasal..

terikut-ikut cousins aku yang kesemua nya adalah LELAKI..

and aku sorang je perempuan..pada ketika itu..

dorang jelah kawan aku..so perangai pown da macam jantan..

tu pasal la..kene bantai..haha

tapi bila aku dah besar lain pulak cerita dia..

bila aku kuar dengan mak..kalau orang..mesti dorang ingat

aku dengan mak adik beradik..hee siot betol..'antara ayat2 yang selalu

dorank cakap..''owh anak ke saya ingat adik awk''..''tolong cakap

dekat kakak awk bila nak amek barang tu''..hee yang lain tak nak

cakap la..malas..hehe perrhh mak aku kalau dengar ni..

memang kembang semangkuk ler dia..haha pape pown

mak adalah orang yang paling penting dalam hidup aku..

walaupun kadang2 tu dia marah aku tak tentu pasal..

hee geram la jugak..tapi mungkin ada baik nya dia buat macam tu..

mak jelah best friend and true friend dalam hidup aku..

yela mak kita kan..so HAPPY BIRTHDAY TO YOU MOM!!

I LOVE YOU SO MUCH..



PELIK TAPI BENAR

hari tu aku balik..sebelum tu tunggu la bas dekat central market..hehe

pelik betul aku...aku terpikir la..

aku ni dekat malaysia ke..or negara asing..perhhh!!

macam2 orang asing aku tengok..dorank cakap bahasa dorank ler..

ada negro..busuk..!!! indon ..busuk...nepal..bangla...macam2 ler..

bersepah..kadang2 tu seram gak tengok dorank..

hee kita tak tahu dorank tu baik ke tidak..

especially negro and indon..fuh..

tengok dorank usha kita macam nak makan jer..

seram2...aku kadang2 tu.tak paham..macam ne lah..

dorank boleh terlepas at malaysia ni..

tapi ada jugak sebab2 yang relevan..

macam..yela...orang malaysia..ni..

tak suka kerja2 buruh..macam buat bangunan semua..

sebabnya..cepat penat..and tak standard la..

bak kata orang2 kita..

lagipown remaja zaman sekarang mana nak kerja macam ni..

baik jual burger je kan..lagi satu..kerja buruh..ni..

bayaran dia rendah..sape orang negara kita yang nak..betul tak!!

harap kan orang2 asing jelah..

bagi dorank da cukup besar kowt...

korank tahu..orang2 asing lagi advance dari kita semua taw..

haritu aku pergi area bukit bintang..

perhh...mat indon pakai N95..

siot..tol..kalah aku..pakai fon cikai jer..hehe

pape pown kita kita kena pikir kebaikan and keburukkan

dorank2 ni..tapi aku tahu malaysian people..

dorank2 ni termasuk aku sendiri..memang pikir negative

je..hehe aku tak menyokong..aku tak membantah..

0-0..tu je yang mampu aku ulas kan..salam..hahah

Friday, March 13, 2009

MASA

masa itu emas..hee da biasa dengarkan..

tapi macam mana orang yang reka kata2 hikmat ni..boleh terpikir yang

masa itu emas..dia boleh nampak ke???haha soalan bodoh kan..

ok2..sebenarnya..betul masa itu emas tapi..lagi lebih daripada tu..

kalau emas hilang boleh beli baru tapi..masa..sekali terlepas

da tak boleh patah balik da...

kadang2 tu aku terpikir dan sedar..betapa ruginya aku

da membazirkan masa2 yang aku ada..

nak menyesal pown dah tak berguna..nak menangis pown buat apa..

sekarang ni aku hanya pandang ke hadapan dan gunakan sebaik2nya

masa yang aku ada..

hari itu 12 mac..aku tengok2 senior2 last year ambik result dorank

ada yang nangis..ada yang happy dan ada jugak yang terdiam je..

yang happy tu paham2 jelah..mesti la cemerlang..

tapi yang disebalik nya tu..terpancar kesedihan at muka dorank..

aku tengok dorank..aku takot sangat..

and aku tak boleh bayang kan apa yang dorank rasa

macam ne pulak muka mak and ayah..adoiyai seram do...
..adoyai..pape pape pown aku tak kan kecewa

harapan mak and ayah aku..and aku akan guna masa yang

yang sebaik2 nya untuk capai cita2 aku...

kepada korank di luar sana..walaupun..korank kecewa..

masih ada masa lagi untuk jadi orang berguna..

bukti kan di masa hadapan yang korank boleh merealisasikan

harapan mak and ayah korank..apa yang penting sekarang ni

jangan putus asa.. belajar dari kesilapan..

mula balik apa yang korank tertinggal dulu..

ingat walau pape pown orang yang selalu support orang

adalah orang yang berada disekeliling korank..so jangan rasa

diri korank dah tak sape2 lagi k..anggapkan apa yang korank

perolehi tu adalah cabaran korank untuk capai cita2 korank ok..

aku tahu korank pikir..''cakap memang senang''..

ye aku tahu..tapi at least aku bagi advise tok korank dan diri sendiri..

maybe aku tak bertuah macam korank..di luar sana..

dapat pergi tuition..etc etc.. mak bapak sanggup bagi duit

pasal nak anak dorank berjaya..tapi kalau bayar asyik tak pergi

je..tak ke rugi nama nya..kesian mak bapak korank..

kita tak tahu dorank at tempat kerja macam mana..

ada separuh tu dorank sanggup tak makan...ikat perut pasal nak bagi

anak dorank pergi tuition..so kepada yang berkenaan

tolong lah sedar ok...jangan buat mak bapak kita macam tu..

so k la kawan2..korank pikir2 kan lah..

arahan dari kawan baik..






Wednesday, March 11, 2009

CARA ORANG LEPASKAN TEKANAN

hari ni balik dari sekolah macam biasa la..naik bas..hehe

sambil tu aku terpikir apalah nak post untuk hari ni..

tiba2 je..dapat satu idea...hehe

macam mana nak lepaskan..tekanan perasaan

bila time kita marah or menangis..or stress..

actually benda ni dah lama da pikir tapi...asyik terlupa je...

heh biasa la aku ni busy memanjang jer...

ok2 let's continue to our topic..

ada certain person la..

dorank2 ni suka lepas tekanan dorank..dekat orang sekeliling..

haih...actually benda ni bagus tok orang yang tertekan tu..

sebab at least..tekanan dia tu berkurang

tapi kesian la dekat orang yang kena mara tu..

tak pasal2 dapat maki free..silap2 dapat hadiah saguhati sekali..

bawak balik umah..

so kepada orang yang tertekan tu..kalau boleh..

elakkan larh ye...

ada sesetengah orang tu pulak..kalau dia mara atau sedih..

mereka2 ni jenis yang suka memendam..rilek je...tahan2..

oklah macam tu..penyabar..tapi yang bahaya nya..

kalau dah meletup...aku cakap kem salam larh..

ko gerenti mati..seriously..jadi berhati2 la..

kalau korank ada member2 macam ni kayh..

ok...bagi sesetengah orang2 tu pulak..

yang ni jenis..suka memprotes sikit..biasa nya girls la..

kalau dorank sedih or mara..dorank jenis lepaskan dengan..

menjerit2 at tepi tasik ke..kat dalam umah ke..or at mana2 la..

benda ni memang bagus dilakukan..sumpah aku cakap..

tapi lepas tu korank kene cop orang giler la...

so bagi mengelakkan kene cop..korank amek bantal

tutup mulut korank pastu jerit la..sampai bisu..pown tak pe..

100% comfirm..tak kene cop punyer..hehehe

bagi yang manje2 punye type pulak..dorank ni biase je

lepas tekanan dorank tu..dorank just cakap at teddy bear ke..

or haiwan peliharaan korank..contohnye kucing..hehe

time sedih best la kucing tu dengar..tapi kalau..tengah mara..

tak ke kesian kucing tu kene maki2 huhu...sungguh simpati tu..

pastu dapat lak tuan kucing yang mental sikit..

terus dia goreng kucing tu

buat inti kuih pau..adoiyai masak ler kucing tu...

terima ajal sebelum waktu nye..so kepada orang berkenaan

aku suggestkan..sebelum buat tu..call mana2 hospital dulu k..

takot penuh...kang tido dalam longkang jer kang...haha

so ka kawan2 harap2..korank pikir la baek2 macam nak

control mara korank...ok..salam...



Tuesday, March 10, 2009

LAGU NI KHAS TOK MY BABY KA..HEE

Baby i love you and I'll never let you go
But if I have to, boy I think that you should know
All the love we've made will never be erased
And I promise you that you will never be replaced
Baby i love you and I'll never let you go
But if I have to, boy I think that you should know
All the love we've made will never be erased
And I promise you that you will never be replaced
I love you, yes I do(yes I do)
I'll be with you as long as you want me to
until the end (the end) of time (of time)
From the day I met you I knew
we'd be together
And now I know I wanna be with you forever
I wanna marry you and I wanna have your kids
Thinking never compare to the feelings of your kisses
I can say I'm truly happy to this day
You make me think that
I could live my life like this everyday
There's never been a doubt in my mind
That I regret ever having you by my side
But if the day comes that I have to let you go
I think there's something
I should probably let you know
Thet everyday that I spend with you
I will miss you cuz
I'm happy that I had you at all
Baby i love you and I\'ll never let you go
But if I have to, boy I think that you should know
All the love we\'ve made will never be erased
And I promise you that you will never be replaced
Baby i love you and I\'ll never let you go
But if I have to, boy I think that you should know
All the love we\'ve made will never be erased
And I promise you that you will never be replaced
I love you, yes I doI\
'll be with you as long as you want me to
until the end (the end) of time (of time)

Sunday, March 8, 2009

SIAPA IDOLA KAMU??

idalam hidup kita sendiri mesti..

korank ada idola or whatever la kan..

kadang2 tu korank minat pasal korank nak sangat jadi macam dia..

tapi actually benda ni sedikit sebanyak mempengaruhi korank nye

kehidupan macam perangai, perubahan gaya maybe...

adakalanya, baik..tok diri kita..dan adakalanya di sebaliknya..

bergantung lah pada orang yang korank jadi kan idola itu..

basically, orang itu adalah orang yang sekeliling korank..

sebab apa??sebab dah hari2 tengok kan..

dah terikut-ikut..hehe

macam aku...orang yang jadi idola aku at sekolah adalah

PN LAW..dia adalah cikgu account aku..

cara dia ajar memang berkesan dalam kepala otak aku ni..

and ..she is very particular about your

homeworks..your marks that you achieve in exam and

banyak lagi sebenarnya..

kalau korank tak paham cara dia and sikap dia..

mesti korank tak suka..

aku honestly..adalah jugak beberapa ciri2 aku tak suka

pasal PN LAW ni..contohnya..bila time dia tengah mengajar

dia suruh kita tanya..if tak paham apa2..TAPI bila kita tanya dia..

dia marah balik..adoiyai..and dia akan cakap'KAN SAYA DAH AJAR TADI'..

hee bikin wa panas je..tapi tak pelah..aku tak kesah la..

sebab dia orang tua..maafkan jelah..haha

and lagisatu aku tak suka bila..after exam.. dapat markah..

walaupun bukan jadi dekat aku..tapi jadi at kawan2 aku..

aku pown rasa tension gak bila dia cakap'TAK BOLEH BAWAK

JUST JUMPE SAYA DROP ACCOUNT'..

dia selalu cakap macam ni bila sesiapa dapat markah rendah

aku sakit siot bila dengar..sebab kita dalam satu kelas..

walaupun dia refer tu at orang lain..tapi yang kita dengar ni..

turut terasa gak..apa yang orang lain rasa..bila

dia dah cakap macam tu..

AND SHE ALWAYS repeat same thing at dalam time dia tengah mengajar

aku rasa kesian gak at kawan2 aku yang kena macam ni..

yang aku boleh cakap korank just sabar and take it as cabaran

dalam diri sendiri..if korank tak paham apa2..

just tanya je aku or kawan2 yang lain..

if aku boleh tolong aku tolong korank..

and aku tak nak korank rasa down..last sekali korank amek keputusan

untuk putus asa..korank mengaku kalah..aku tahu mesti korank cakap

'ALAH KO CAKAP SENANG la SEBAB KO TU PANDAI'..

hee aku dah lali dengan benda ni

hello kawan..kalau korank buat macam tu..

sumpah aku cakap..korang memang bodoh..

sorry to say la..kalau korank drop..

buat apa korank bazirkan masa korank selama setahun lebih

at dalam kelas account..baik awal2 tahun lepas korang..tukar je..

sekarang ni korang dah separuh perjalanan..

dah tak lama lagi kita nak sampai..tak ke rasa rugi..

apa yang penting sekarang ni..korank start

balik dari awal..belajar perlahan2..tak pe..masih sempat lagi..

and korang kena tolong diri korank sendiri..

dah tak de sape2 dah nak tolong korang lagi..just diri korank je..

aku nak cakap banyak2 pown aku bukan pandai sangat..

tapi boleh la..nak tolong2 korank yang memerlukan..

so kawan2 please ok..think about it..selebihnya...

korank pandai2 la sendiri..ni masa depan korank..

aku cakap just tok kebaikan korank..

and sebagai kawan baik korank..







TAKUT LARH KONON

hari ni baru saja balik dari kem dekat sekolah



overall semua nya ok la jugak best gak..



actually this is for the first time..aku tido dekat sekolah..



selama 4 tahun da nak masuk 5 tahun pown..aku sekolah at situ..



haha da tahun akhir baru nak rasa..kesian kan..



tapi tak kesah la..satu hari pown da kira ok la tu..



pengalaman dekat sekolah pada waktu malam



bapak seram siot..



yela sekolah aku tu dah umur seratus lebih kowt...



kalau tak da tut.... saje jelah kan..hehe



ni aku nak cerita la..



time nak ambil air wuduk dekat surau..



aku,saji,fatin,farihah,jijah..dengan alia jalan lah sama2 pegi sana



perjalanan dari dewan ke surau tu agak jauh gak taw..



fuh meremang2 bulu roma..yang tak tahan tu



bila lalu bawah pokok..kowt2 tersalah tengok ke..



tak ke naya tu..haha



ok da sampai surau..bukak lampu..



yang kelakarnya..time nak ambik wuduk tu semua kelam kabut..



berebut2 tempat wuduk..



pasal apa??sebab nak dekat dengan tempat masuk..



so tak da lah seram sangat..hehe



semua pakat ambik wuduk cepat2 do..



yela semua nye stok2 penakut..



pastu dah abes ambik wuduk..nak jalan balik pown



satu hal gak..adoiyai..tawakal jelah..



masing2 cepat2 pakai tudung..tutup lampu semua..



then keluar..jalan rapat2..kadang tu lari2 gak



bila dah sampai dewan tu fuh lega giler..



hehe akhirnya...sampai gak..naseb tak jumpa apa2...



pape pown ni pengalaman akan aku ingat sampai bila2..



so moral of the story is...jangan pikir bukan2 do..!!

kang tak pasal2..hee lu pikir la sendiri..













DI TAG BY DIANA HASSAN


THIS IS NEW YEAR PIC..IF TAK SILAP..HEHE
AKU SAJE2 SURUH MA AMIK KAN PIC NI..

TAG TO
+KAK AWIEN
+KAK MYRA RAMLY
+KHAIRUL ANWAR
+NATASHA LAU
+INTAN FERRLIA
+KHADIJAH..

p/s:kalau rajin buat la k..

Rules:


* Go to your photos folder in your computer.


* Go to the 6th folder of photos.


* Go to the 6th picture in that folder.


* Put the picture on your blog and description of it.


* Invite six friends to join the challenge.


Link them in your blog and let them know they have been challenged

Friday, March 6, 2009

TAK PAPE POWN

actually today tak berapa nak ada topic nak cerita..

coz sekarang ni tengah bengang and malas nak pegi kem yang ada at sekolah sok

tapi apa boleh buat..dah diwajibkan so terpaksa larh pergi..

huhu hari ni dekat sekolah..tak berapa best sangat dan biasa2 saje

kebetulan ada meeting for police cadet and interact club..

tok police cadet..arini tak kawad sangat tapi kitorANK

maen2 je..maen permainan goreng pisang..haha

macam dak sekolah rendah je taw..tapi best la gak..

coz lama tak maen..ni semua idea cikgu la..

merepek je..haha bagus cikgu..tabik ler..

yang best nye sape kalah kena denda hentak kaki berlari dari 31-50 lebih

haha naseb baik group aku tak kena..

tahniah to anak2 buah ku..

nanti cik naz belanja gula2 ok..haha

pas dah maen2 tu..budak2 petang dah masuk kelas masing2 tapi

board members and semua f5 kena stayback ada short meeting..

bincang pasal camp, budak2 semua..

hai..macam2 la..

TAG BY NATASHA LAU

100 truths, tag 10 people to do the same. Don't forget to tag!

Last beverage → fresh orange
Last phone call → aishah susanto
Last text message → En khairul Anwar
Last song you listened to → lovin you TVXQ
Last time you cried→ can't remember
HAVE YOU EVER:
Dated someone twice → yeap maybe larh..
Been cheated on → hmMM..ada2 banyak kali kowt..
Kissed someone & regretted it → erm..
Lost someone special→ nope
(IN THE PAST MONTH HAVE YOU:
Fallen out of love → yea..
Laughed until you cried → can't remember
Met someone who changed your life → loads
Found out someone was talking about you → MANY!
How many people on your top friends do you know in real life? → All
Do you have any pets → not anymore
Do you want to change your name → nah..i love my name =)
What time did you wake up today →5.05 am
What were you doing at midnight last night → msg with my baby
Name something you cannot wait for → spm kowt
The last time you saw your father→ erm..can't remember..hmm
What's one thing you wish you could change→ i wish that..hmm just 4get it la..
Have you ever talked to a person named Tom → yeap
What's getting on your nerves right now → hurm..must hand in my homework by tomorrow
What's your name → Nazatul humairah bt mohd nazar
Elementary/Primary School→ Sek keb bukit bandaraya
Middle/Secondary School → senior methodist girl school
Hair color → Black + brown
Long or short → short
Are you a health freak → sometimes..
Righty or lefty → Righty
FIRSTS :
First surgery → dunno
First piercing → when i was really really young
First best friend → shahira zaidi
First sport you joined → olahraga
First pet → cicak lipas..haha xpayah bela pown
First vacation → can't remember lol
CURRENTLY :
Eating → nope
Drinking → nope
Waiting → to go for interact meeting
YOUR FUTURE :
Want kids? → let me think first..hurmm
Want to get married?→ yeah after aku dah berjaya..and stabil
Careers in mind? → accountant
HAVE YOU EVER :
Kissed a stranger → NoooOOO!
Drank Wine/Beer/alcohol → nope..giler..hee
Lost glasses/contacts → yup banyak kali kowt
Ran away from home → nope.
Broken someone's heart → yea..i think so
Been arrested → nope.aku budak baik ok..
Cried when someone died → yea..but it depends larh
DO YOU BELIEVE IN:
Yourself → yea
Miracles → sometimes
Love at first sight → NO
Heaven → Yea
Kiss on the first date→ hahaha..NO
Angels → Yea
ANSWER TRUTHFULLY :
Is there one person you want to be with right now? → yea..KA
Had more than one boyfriend/girlfriend at one time? → hurm..hahaha
Do you believe in God? → ofcourse

Wednesday, March 4, 2009

MALU Siot.

haha sorry tergendala title dia ni..

ni semua nya pasal pc aku yang macam sial sikit..biasa la lama punya..

ok lets continue to our topic..hehe

semalam merupakan latihan kebakaran at sekolah aku..

kira2 dalam pukul 11 ke 12 lebih macam tu..

kalau kebakaran biasa larh..buat apa nak takut..bukan betol2 pown..

so aku relax larh larh..dah bunyi loceng yang panjang tu..

tak da la nak heran sangat..aku pun dengan malas nya..

jalan pun melenggang2 je..hehe siap kemas tempat lagi sebelum kuar..

siot kan..agaknya kalau kebakaran betol aku rasa dah rentung dah kowt..

ke da arwah da aku ni..kwang2..

ok2..dah sampai at padang..tunggu la pengawai bomba tu cakap2 semua..

sambil mengcangkung..siot tul PN SETI NOR tu..

dah tengah cuaca panas2 tu..haih bikin hot je..

pas orang bomba cakap tu...ada pertunjukkan padam api..

si PN GOH beria-ria suruh tengok..adoi yai apa barang..

aku bukan nak cakap besar la..tapi DAH LIMA TAHUN AKU TENGOK BENDA

YANG SAMA JER...dah hafal da kowt..


so tak payah la nak terhenggeh2 nak tengok..hehe

owh ye kebetulan samalam pagi hujan padang tu basah..

berlumpur2 berlecak2..abes seluar aku..aku dah la pakai full uniform

jadi aku lipat ler kaki seluar tu..hehe da macam polis indon taw tak..

haha tapi kan mula2 aku pelik gak asal la dorank usha2 aku..

pastu ketawa2..lawak sangat ke lipat kaki seluar tu..poyo tol..

aku buat bodoh je lah..malas nak layan lantak ko..la..

pastu dah abes pertunjukkan padam api tu..aku pergi larh at paip..

basuh kasut yang kena lumpur tu..pastu masuk dalam kelas..

aku buka la kasut nak lap..

dan AKU TENGOK RUPANYA AKU PAKAI STOKING hitam sebelah

terbalik..huh malu giler babi soit..patut la dorank tengok td..

bangkit tol..malu malu malu malu...huhuhuu




Tuesday, March 3, 2009

SIAPA BESTFRIEND KAMOO??

aku paling menyampah kalau orang cakap pasal hal ni..

actually tak paham apa beza''bestfriends'' tu dengan kawan2 yang lain??

asal hah..nak kata tak ada hidung..elok je..dua2 ada hidung..

yang bezanya mancung dengan tak mancung je...haha

bagi pendapat aku secara peribadi la..

orang yang layak panggil bestfriend tu..adalah orang yang sangat2 memahami

diri kita ni dan yang paling penting orang itu sangat2 boleh

di percayai..yelah kita da bagitahu apa masalah kita..rahsia kita..

tiba2 mulut dia macam sial..kem salam ler..

kadang2 aku pelik gak orang yang dipanggil ''bestfriends'' tu

sometimes can be your bad enemy taw..bahaya gak dorank2 ni..

hoo..bagi akulah dalam hidup aku tak ada istilah ''bestfriends''..

semua nya kawan..cuma yang yang nampak macam bezanya tu..

maybe aku selalu lepak sama2 ke..study..or pegi mana2 berkepit je..

IF aku ada problem aku share dengan dia..dan dia banyak tolong aku..

padahal tak da mendanye pown..just aku rasa da memang muka tu

je yang ada dekat sekolah..nak wat macam mana kan..dia je paham

masalah kita..so suka hati la..

aku tak kesah..bila kawan2 aku ada yang anggap aku ni bestfriends

dorank..lantak ler..asalkan dorank bahagia..tapikan pasal ''bestfriends''

ni ..aku kadang2 tu selalu gak gado..pasal jealous punya hal la..

aku yang jadi mangsa..gado pasal..rampas merampas bestfriends..

adoiyaai..aku ape hah..barang mainan ke main rampas merampas ni..

ngok betol la..haa sekarang ni..aku diam je..kawan je semua orang..

senang hidup..tak payah pikir..if nak mintak tolog..senang nak cari kawan

sekarang ni yang aku tahu ''bestfriends''dalam hidup aku sampai aku mati..

adalah mama aku dan KA..

YANG LAIN BESTFRIENDS GAK TAPI TAHAP DUA..HAHAHAH


Monday, March 2, 2009

JOM MAKAN-MAKAN

hee tengok title je dah rasa lapar kowt..aku rasa la..

haha actually aku nak share info dengan korang..pasal tempat2

makan yang mungkin agak best2 makanan dia plus..nanti tak da la..

pening nak pikir nak makan kat mana kan..

pasal harga jangan risau..memang berpatutan ler..murah siot..sedap lak tu..

ok2..

1.kalau nak makan ikan bakar yang sedap..pergi la dekat..

jalan istana atau dekat area bandar tun hussien onn..sumpah fresh

dan sedap..ikan dia gemuk2 besar2..hee dun worry murah je..

2.if nak char kueh tiow yang gempak..

dekat uptown damansara dan juga jalan gombak..sangat disyorkan..

3.nak nasi ayam hainan yang sedap tak terkata...haa dekat area

ampang point tu..ada satu kedai..gerenti wa cakap dengan lu..

rasa dia bapak sedap..

4.nak makan yong tau foo..sup or etc..pun ada gak..fresh giler..

dia pun dekat area ampang point sebelah kedai nasi ayam hainan tu..

5.kalau nak makan seafood yang sedap nala punyer!!!dekat

restaurant cerana di cheras..restaurant dipelabuhan klang..

dan ada satu lagi restaurant di belakang hotel vistana..harga dia

ok la..ketam masak cili dia sangat sedap siot..

6.nak makan masakan thai..haa ni ada satu restaurant di cheras..

area..jalan bukit cheras..nama restaurant tu..PHUKET..

7.nak makan asam laksa yang pure..dekat ampang park ada satu kedai..

tapi mahal sikit la..tak pe kan..janji puas hati..

8.kalau nak cari nasi beriani..haa ni aku syor kan...dekat area

kampung baru tu..ada satu kedai..nama kedai tu RESTORAN

HASSAN SHAH...ni kedai bapak kawan akuheh


nasi dia sumpah sedap do...plus murtabak daging dia..special taw..

at malaysia ni aku rasa tak jumpa kowt nak cari..except kedai dia la..

try la weyh..hahah

9.last kalau teringin nak kuih kelantan yang sangat manis ,sedap,

dan lagi fresh..haa ni dekat area kampung baru memang ada..

murah2 plus dekat sana ada jual bubur sekali..

hehe yang paling menangkap bubur durian dia..fuh..menangis siot..


so ok la..ni jelah..aku nak bagitu..actually banyak lagi tapi malas nak

type..aku da bagi idea so pandai2 la cari..tak tahu tanya le..

pape pown masakan yang paling sedap at dunia ni..adalah masakan

ibu kita kan..betol tak..even dia masak sardin pun..da cukup sedap giler..

hehe so enjoy2 la dengan makanan favourite korank ye..

makan tu jangan gelojoh lak..ingat2 sikit orang belakang..

Saturday, February 28, 2009

PERJALANAN SEMALAM..POYO...

semalam aku kuar dengan b..hee da lama tak kuar sama2..rindu gile..

macam biasa la..aku always late..janji 1130..tapi sampai 12 lebih..

hee sorry ya sayang..bwerrk..

sampai2 je..b pegi beli ticket wayang..semalam banyak movie da full

huhu..ingat nak tengok cerita upin dan ipin but..penuh siot...

sampai petang...huhu at last..kitorank tgk cerita seven pound..

first2 bila..tengok cerita nie tak paham taw..blur..aku tanya b

dia pown sama je dengan kau..haha

last sekali baru paham..hehe...cerita dia kira ada romantic tapi

giler sedeh..aku menangis gak tengok..tapi tak banyak..

takut make up cair..hahah gedik tol..hee tak de ar ...

afta tengok movie..ktorank pergi KLCC..jalan kaki jer..

dari TS..pergi sungei wang..pastu pergi pavi..then bru sampai kLCC..

sampai jer...terus pergi food court..nak beli air..

konon nye..haus..tapi memang pown..

tapi b pegi beli ABC..dua...hehe sedap la jugak..tapi tak abes..huhu

bazir tol la sayang...tahu beli satu jer..

lain kali..jangan beli lagi...!!!!paham...

hehe pastu kitorank continue la..jalan2 keliling KLCC tu..

coz dah tak de idea nak pergi mana...selalu nya macam tulah..

haha dah lama2 tu...balik..naik LRT b turun at masjid jamek..

aku turun jelatek..tapi b hantar aku sampai jelatek..

hehe macam biasa la..sweet sangat lol..thanks a lot ya sayang..



Wednesday, February 25, 2009

TIADA TITLE

kadang2 rase dalam hidup ni tak fair sangat

orang2 di sekeliling kita masing nak tikam kita dari belakang

termasuk orang yang terdekat dengan kita..hai manusia2

sebagai wanita, girl,perempuan...

if kita sayang seseorang tu kan..

macam2 yang kita buat tok dorank..macam bagi hadiah la..etc..etc..

but sebaliknya lak dorank yang disayangi tu..

tak reti hargai langsung..tak nampak! buta..

aku suggestkan la..baik tak payah sayang orang la..

buang masa..nampak terhegeh2 kat orang..

asyik2 kita je yang ingat orang..sibuk2 hal dorank..

tapi dorang tak nampak..dan tak pikir apa yang kita rasa..

apa guna orang yang disayangi tu..tak ambil peduli langsung..

sibuk dengan hal sendiri je..

yela..hidup sendiri lagi penting kan..bagus fikiran ko wahai manusia..

ko boleh buat macam tu..aku pun boleh laa..

aku kalau nak buat boleh je..tapi..pasal aku pikir perasaan ko..

aku nak jaga hati kau..aku sayang ko..

tapi ko dah wat hal dengan aku..tak pe..

aku sabar..tapi sekarang ni aku da malas dengan ko..

ko message aku message..tapi kalau sebaliknya..suka hati ko laa..

aku da penat..da fed up dengan ko..

aku ni apelah sangat..ko da ada kawan baik ko kan..

yang selalu ada dengan ko..selalu tolong ko kan...ko pegi ar dekat dia

jangan cari aku dah..ko ada masalah ko nye pasal la..




Tuesday, February 24, 2009

HOHO BERBALOI..

today merupakan sports day MGSKL..di stadium bola sepak cheras..

semua pelajar mgskl mengambil bahagian..hehe

tak de duduk2 melenggang je..

hehe aku lak wakil kadet polis..dalam hari sukan tu..

ni nak cerita la..

start dari awal2 tahun..everyday kitorank ahli kadet ade

latihan kawad..coz tahun ni macam sial sikit sekolah aku..

hari sukan bapak cepat..tapi tak kesah la..

da abes pown..

ok2 sambung balik..hee hari2 ada latihan kawad..

dari 1.30 sampai ler pukul 5 petang..

memang habis-habisan aku kerjakan budak2 kadet aku..

aku maki2, aku mara2..hehe memang nampak gila kuasa ar..

tapi sebenarnya bukan niat aku..

ni semua tok kebaikan kan budak2 kadet aku..

dulu time aku at kebangsaan pun sama gak..lagi teruk kowt..

macam anjing sial..

tapi aku sabar jer..

akhirnye..semua hasil usaha aku berbaloi..

semua penat lelah aku hilang sekelip mata je tw..

so kepada dak2 kadet polis..cik naz mintak maaf yer.

ni semua tok korank..cik naz bukan suke suki nak mara2..

cuma cik naz nak terbaik tok korank..and of coz la aku nak menang ngok!!

haha hari ni aku bangga gila la...akhirnya kadet polis dapat johan kawad..

hohoho gila la..memang tadi aku jerit macam nak mampos..

seronok sangat seh..ahhah

Sunday, February 22, 2009

CARTOON

TOM AND JERRY SHIN CHAN

DORAEMON

kartun..bila sebut je..mesti automatic OTAK korank pikir
kebudak-budakan..dan tak sesuai dengan umur dewasa macam korank2 tu.
tapi hakikatnya korank salah..siapa kata kartun just untuk budak2..
orang tua2 pun boleh tengok juga..
secara jujur nya..aku mengaku aku memang tengok kartun..
kira layan ar semua kartun yang ada..
sebab aku ada adik..hehe kira ada geng la..kadang2 terpaksa tengok gak..hee
actually korang2 semua tak payah malu nak mengaku yang korank tu
masih meminati dan mengikuti cerita2 kartun yang ada..
biasa la..kalau asyik tengok cerita yang mengikuti umur korank..
pun bosan jugak..and poyo la!!! lagipun tengok kartun tak salah..
plus boleh kurang stress korank at rumah..cerita kartun ni
ringan jer..senang nak paham..dan tidak terlalu over..
contoh nya macam cerita doraemon,shin chan
dan tom and jerry..yang masih aku ikuti
dari zaman aku budak2 dulu sampai la sekarang
heheh mak aku pun kadang2 tu join jugak..
so tak kesah la..korank nak kata apa janji aku happy..
HIDUP CERITA KARTUN!!!!

Saturday, February 21, 2009

MACAM MANA ORANG MENILAI KITA??

hee da lama tak post blog sebab busy nak hari sukan..

lagipun minggu ni pun baru je abis exam..

so macam idea tu kejap2 ada kejap2 tak ada..hee sengal tol..

okey2 tadi aku duduk termenung sorang sambil belek2 majalah..

and terpikir la..sebenarnya orang2 at luar sana termasuk kawan2

kita menilai kita dari segi apa ..macam mana semua termasuk kita sendiri..

pun menilai gak orang tu..hehe

ada certain budak2 dekat sekolah aku tu dorang pilih kawan yang

macam lawa2, pandai dress up, and agak macam sifat lemah lembut

lah konon..tok jadi kawan dorank..ni kira geng la..

selebihnya bukan dorang tak nak kawan cuma..tak berapa lah..

tak da standard la kata kan..mungkin..

and ada pulak orang yang pilih kawan yang macam dari

golongan dorank sendiri..means kalau orang pandai geng pandai je

if orang yg sederhana or biasa just kawan kelompok tu jugak

macam tak fair kan tapi tulah lumrah manusia..

kalu macam aku kadang2 tu memilih jugak nak berkawan..

bukan kata aku ni perfect nak demand2..tapi

untuk kebaikan..ingat kawan yang baik..baik lah kita

kawan yang jahat..jahat lah kita

tapi kawan yang baik tu lah kadang2 tu lagi dua kali ganda jahat

dari kawan kawan yang kita anggap jahat tu..

hee paham kan..???hahaha

so nak kawan boleh tapi if kawan orang baik je..

pun tak boleh jugak..

abes sape nak kawan dengan orang jahat ngok..

lagipun tak kesah lah kawan kita tu baik ke jahat..sama je..

dua2 penting..masing2 ada kepentingan masing2..

tak nak plain je..mesti ada corak..

so pikir2 kan lah nak kawan dengan sapa..

orang nya macam mana semua okey..






Thursday, February 19, 2009

AKU PALING TAK SUKE


HEe agak sekian lama tidak mengepos blog ni..

biasa lah..sibuk dengan hal2 sekolah..



membebankan otak aku and lagi menyusahkan je..
hee nak cita..aku ni nie orang yang agak suka simpan dalam hati..
dan paling pantang kalau orang buat hal ngan aku..
INI PALING AKU TAK SUKA..
  • 1.orang yang tak nak dengar cakap aku..
  • 2.orang yang berlagak pandai..
  • 3.orang yang sombong dan bangga diri tu sangat..
  • 4.orang yang suka menunjuk2 harta2 mereka..
  • 5.orang yang suka tipu2.
  • 6.orang yang suka merampas hak orang lain..
  • 7.orang yang menggedik2 tak tentu pasal..
  • 8.orang yang berlagak baik dengan kita..
  • 9.orang yang curang..
  • 10.orang yang berlagak alim..
  • 11.orang yang hipokrit..
  • 12.orang yang suka buat sial dengan aku..
  • 13.orang yang suka buat muka macam anjing..
  • 14.orang yang melukakan hati aku..
  • 15.dan banyak lagi..kang tak masa nak baca..hahah
so harap2 korank jangan lah tergolong dalam kalangan orang2 yang
aku listkan ini..and aku tahu aku pown aku ade tergolong di
kalangan orang2 yang aku listkan itu..standard la manusia mana
sempurna..cuma aku boleh berubah
membetulkan diri aku sendiri..
masing2 tegur masing la kan..
benda baik aku ikowt..
benda buruk kirim salam ar nak ikowt..NGOK

Monday, February 16, 2009

KESEDARAN

aku hari ni tengah blur nak post pasal apa..

kepala aku semakin lama semakin JAM n makin ketat nak pikir..

hal hidup, hal sekolah, and etc etc..

kadang2 aku terpikir2 dan terngiang2 di kotak fikiran..

kenapa lah aku terpaksa hadapi masalah yang cukup beban dalam

hidup aku..rasa macam da penat sangat..

kadang2 tu datang perasaan jahat..

dalam hati berkata..kenapa lah tuhan tu tak adil.

astaga ..da terpesong fikiran aku..

mujur la ada sahabat dan orang tersayang yang menyedarkan aku..

mungkin inilah ujian dalam hidup aku..

aku tahu aku bukan orang baik2..

agaknya mungkin sudah lama aku hilang dari jalan yang lurus..

yA ALLAH..baru aku sedar..tapi aku nak berubah

secara drastik aku xmampu..

tak ada sapa nak guide aku..

kadang2 terfikir gak macam mana aku nak berubah..

tak reti aku..nak tunggu hati terbuka..harapan la..sampai bila..

niat tu memang ada..tapi susah sangat nak buat..

kenapa hah...aduhai..

mungkin SETAN sekeliling dalam badan pun ada kowt..

aku terus lemah..

contoh sekeliling banyak..

sekarang ni ada dua jalan..ko nak jalan lurus atau sebaliknya..

fikirkan2 la..

hai nazz2!!!!







Sunday, February 15, 2009

FUNNY STORY

CINTA ITU BUTA

Once there was a blind boy. He fall in love with a girl.One day girl asked him ..."

Will you mArry me?"He said ..." Yes i will, but when i shall be able to see you."After

some days someone donated him eyes. He was very happy to see his love. But when

he saw that girl was also blind. He refuse to mArry her.Before leaving,the girl

said ..." As you wish my dear But i want to say only one thing. Please Take Care Of My Eyes"


SECOND STORY
CINTA ITU MURAH KE
A store that sells husbands has just opened where a woman may go to choose a

husband from among many men…The store is composed of 6 floors, and the men

increase in positive attributes as the shopper ascends the flights.There is,

however, a catch. As you open the door to any floor you may choose a man from

that floor, but if you go up a floor, you cannot go back down except to exit the

building.So a woman goes to the shopping center to find a husband.On the first

floor the sign on the door reads:Floor 1 - These men have jobs.The woman reads

the sign and says to herself, "Well, that's better than my last boyfriend, but I

wonder what's further up?"So up she goes.The second floor sign reads:Floor 2 -

These men have jobs and love kids.The woman remarks to herself, "That's great,

but I wonder what's further up?" And up she goes again.The third floor sign

reads:Floor 3 - These men have jobs, love kids and are extremely good

looking."Hmmm, better" she says. "But I wonder what's upstairs?"The fourth floor

sign reads:Floor 4 - These men have jobs, love kids, are extremely good looking

and help with the housework."Wow!" exclaims the woman, "very tempting. BUT,

there must be more further up!" And again she heads up another flight.The fifth

floor sign reads:Floor 5 - These men have jobs, love kids, are extremely good

looking, help with the housework and have a strong romantic streak."Oh, mercy

me! But just think… what must be awaiting me further on?" So up to the sixth floor

she goes.The sixth floor sign reads:Floor 6 - You are visitor 3,456,789,012 to this

floor.There are no men on this floor. This floor exists solely as proof that women

are impossible to please.Thank you for shopping at The Husband Store and have a nice day.